Kivistöllä sunnuntaina 3.5.2009

Kivistön työväentalon tanssit ovat poikkeukselliset, ainakin aloituksen suhteen. Kello seitsemäntoista on väki paikalla ja autolle paikan saanti on huonoa sen jälkeen ja jo vähän aiemminkin. Minä olen jo oppinut olemaan ajoissa. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut tavanomaista tungosta, mitä usein on talven aikana. No, olipahan mukavampi tanssia ja naistenvuoroilla hakeminenkin helpompaa.

Rainer Bollström ja orkesterinsa Graniitti takaavat musiikillisesti hyvän illan. Solistilla on hieman eri ohjelmisto tanssipaikoille ja ravintolaan. Kappaleiden nimistä on upea lista hänen nettisivuillaan. Molempia olen saanut kuulla eikä ravintolaillan musiikkia voi muuta kuin kehua. Kelpaisi sellaisenaan ihan lavallekin.

Ei ilta ollut huono herrojenkaan suhteen. Suurin osa oli ulkonäöltä tuttuja herroja, samoin tuttuja myös naisten joukossa. Paikalla oli tietysti muutama tumman heimon mies ja kahden kanssa heistä tanssin. Sadut ovat kauniita varsinkin, kun komea, nuorehko tumma herra sanoo käyneensä talven mittaan jonkun kerran tansseissa “etsimässä” minua. Kummasti olemme ristiin menneet, kun minäkin jonkun kerran talven aikana olen paikalla ollut. No, ihan mukava kuulla puolitotuuksiakin. Hän on kyllä hyvä viejä, varsinkin tangossa.

Ei tämä ilta ollut tanssillisesti niitä parhaita, mitä tässä paikassa on ollut, mutta ei valittamista. Monta mukavaa kappaletta tanssin ja muutama mukava herra oli paikalla. Orkesteri soittaa kaikkea mahdollista, mitä tavallinen tanssija tarvitsee eikä ne rajoitu humppaan ja valssiin. Vaikka Kivistön tanssiväki on osittain varttunutta väkeä, niin kyllä keskilattiaa käytetään ihan samaan tarkoitukseen kuin etelän tanssipaikoillakin ja ihan hyviä kädenalitanssijoita on paikalla. Monet käyvät kursseja talven mittaan.

Solistin tullessa lavalle hän ikään kuin ottaa koko tanssisalin haltuunsa. Hänessä on näköä ja kokoa ja ääni on upea ja kantava. Iloinen ilme ja hymy saavuttaa koko tanssiväen. Hän on useampana keväänä näihin samoihin aikoihin ollut paikassa ja melkein hänen iltaansa päättyy minunkin talvikauteni siellä. Nyt kyllä aion vielä olla seuraavana sunnuntaina paikalla, kun Channel Four saapuu. Heidän hidasta valssia “Sieluni soitto” en voi jättää väliin. Niin harvoin näitä Lapin miehiä tapaan, kun pääasiassa kotikonnuillaan esiintyvät.