Ravintola Monrepos 9.6.2009

Ostosasioilla olin tiistaina Kaakonkulmalla ja pistäydyin Monrepos-ravintolassa. Puoli kymmenen aikaan ei ollut montakaan asiakasta. Kun puoli kahdentoista jälkeen lähdin pois, ei siihen mennessäkään ollut mitään ahtautta. Vaikka nyt kuulemma oli tavallista enemmän ihmisiä paikalla.

Levymusiikki oli soimassa. Liekö ollut orkesterin vai talon, mutta oikeita tanssikappaleita ne olivat ja polkatkin tulivat levyltä - illan alussa. Sellaista en ole ennen kuullutkaan ja vielä ravintolassa. Yksi naispari taisi tanssia swingpolkkana.

Orkesterina oli La Strada, joka aloitti varttia vaille kymmenen. Olipas musiikki mahtavaa, muistin sen kyllä ennestäänkin olleen samanlaista. Puhaltimet orkesterissa ovat plussaa ja tässä orkesterissa se oli trumpetti. Kyllä kelpasi kuunnella heidän aloitustaan. Niin tango Granadaa kuin sitä toistakin tangoa, jonka nimi taas unohtui, mutta rytmi palaa mieleeni vähän väliä.

Orkesterin tauon jälkeen illan tähti saapui lavalle. Anita Hirvonen oli entisenlainen - XL-nainen, niin kuin laulussaan laulaa. Kun orkesterilava oli kiinni tanssilattiassa, niin solistin näki läheltä. Ei hän ollut enää aivan samassa terässä kuin joku vuosi sitten. Jututkaan eivät olleet enää yhtä lennokkaita, mutta erään kappaleen lopussa hän mustissa trikoissaan pyllisti tanssiväelle. En ennättänyt tajuta liittyikö tapahtuma esitettyyn kappaleeseen, mutta minusta se oli epäesteettistä. Sitten tapahtui erään kappaleen alussa, olikohan se Et usko kuinka koskeekaan, että rumpali (Anitan ex-mies) poistui lavalta ja rumpuihin astui puhaltaja. Joku kertoi, että samaa on ollut aiemminkin ja lienee mainostemppu. Tosin minusta sekään ei näyttänyt eikä tuntunut mukavalta. Koska pariskunta erostaan huolimatta kykenee keikkailemaan yhdessä, niin luulisi, että esiintymiset myös menisivät sopuisasti. Vaikka, voihan se koskeakin.

Muutamia kappaleita tai ihan useampiakin tanssin alkuillasta ja Anitan osuudella pari kappaletta. Paikkaan oli kertynyt tavanomaista ravintolaväkeä, joten hyvän sään aikaan lähdin nukkumaan. Se Granadan perään soitettu tango vain soi jostain kohdasta mielessäni, sen nimi pitää selvittää.