Savion lavalla 18.7.2009

Kuljenkohan syystä tai toisesta ekstreemerilaisuudesta  toiseen… iskelmäfestivaalit - tangomarkkinat. Kyllähän mietin lauantaille - Jenkkapirttiä, tuttua musiikkia, mieleistä kuin soittokunnatkin. Syvälahdessa ex-tangokuningas ja Monarkia ja Savion varttuneiden, pääasiassa pariskuntien omaksi lavaksi muotoutuneella lavalla Janne Leino ja Charlies, joita en ole tavannut pitkään aikaan. Sinne sitten päädyin.

Jo ensi vaikutelma antoi tiedon tulevasta. Levymusiikki tuntui olevan soimassa ennen tanssien alkua, mutta näytti orkesterikin jo nousseen lavalle. Pariskuntia oli paikalla jonkin verran, ei paljoa heitäkään. Pari iän puolesta kokeneen näköistä isäntämiestä istui penkillä ja naistenrivissä alle kymmenen tanssihaluista, kuitenkin nuorempia kuin herroissa. Väki kyllä lisääntyi ja oli lattia täynnä jo siinä vaiheessa, kun arviointi omasta sietokyvystäni petti.

Charlies ja Janne Leino aloittivat puolituntisella ja Huikon Veljekset (?) jatkoivat saman verran. Sitten jatkuivat osat normaaleilla osuuksilla 45 minuuttia. Kyllä Charlies ja Janne Leino ovat entisellään elleivät jopa parantaneet musiikkiaan. Olen heidän tyylistään pitänyt jo pitkään.

Paikassa olikin kuulemma vuorotuntihaku, vaikka luulin, että oli puoli tuntia naisille alkuillasta. Liekö sitten ollut niin, että levytanssit olivat alkaneet kello kahdeksan, koska jo kello yhdeksän alkoi naistenhaku.

 

Olin suunnilleen kuulolla läsnäoloaikani ja tauolla hetken juttusilla Jannen ja orkesterin kanssa. Janne jaksaa keikkailla apteekkarin työnsä ohella, johon hän pari vuotta sitten sai oikeudet Suomen nuorimpana alallaan, farmasian tohtori kun hän on. Ja en ollut muistanutkaan miten komea hänHymy  Taitaa vain komistua iän kanssa, jota hänelle ei ole ennättänyt vielä kertyä kovastikaan. Uusi levykin on suunnitteilla ennen vuoden loppua.  Toisenkin orkesterin kappaleet olivat hyviä. Olen jossain ollut heitä aiemmin kuulemassa.

Tanssiosuuteni jäi kolmeen kappaleeseen, sopivien herrojen kanssa. Kevyt hyppyhumppa, mukaansa tempaava cha-chaa ja hidas valssi olivat hyvin viedyt. Lähdin ajelemaan kuultuani Charliesin toisen osuuden. Miten voikaan tuntua, että olin ihan vieraalla ja väärällä maaperällä. Mukava oli silti kuulla ja nähdä kaipaamiani soittajia. Paremmalla menestyksellä tanssimisen puolesta kohdannen heidät seuraavalla kerralla.