Syvälahden lavalla 1.8.2009

Lämpöaalto vain jatkuu. Tämä on sitä intiaanikesää. Riittäisi hieman vähemmänkin lämpöä. Syvälahden lavalla esiintyivät FBI Beat ja Markus Törmälä sekä Tarja Lunnas ja Rosso-orkesteri. Lavalta esitettiin hyvää tanssimusiikkia kaikkien osalta. Tanssiväki ei ollut ihan samaa luokkaa. Kesä on tuonut lavoilla hyvin suuren sekalaisen joukon, mikä tietysti on hyvä asia tanssien järjestäjien näkökulmasta.

Alkuvalssille haki tuttu ja persoonallinen herra Salpausselän seudulta. Myöhemmin en edes nähnyt häntä ihmisjoukossa, jota oli enemmän kuin riittävästi. Naistenhakuvuorot olivat ennallaan. Alkuillasta puolituntinen ja myöhemmin yksi tunti. Tangoja esitettiin ainakin viidet, joista yhdet tanssin - foksina. Tuttu herra hän oli, jonka kanssa on ihan mukava joku kappale illassa tanssia. Foksi oli suosittu laji herrojen mielestä ja sitä sain tanssia.

Paikalla oli tällä kertaa kolme pariskuntaa, jotka tanssivat hyvin, niitä tangojakin. Yksin tulleita tangoherroja en nähnyt. Onneksi eräs pariskunta tanssii välillä erillään, joten pieni mahdollisuus on aina illan aikana päästä osalliseksi sopivista askelista.

Ensimmäisellä naistenhaulla onnistuin hakemaan hitaalle valssille hyvin mieleistä herraa, jonka vienti on tuttua ja selkeää. Hän haki sitten foksille ja kun myöhemmin illasta olin ulkona vilvoittelemassa, alkoivat illan toiset polkat, niin onni oli taas lähellä. Hän haki polkille. Emme olleetkaan aiemmin polkkaa tanssineet - tangot ne ovat olleet suosikkimme. Polkassa olikin hänellä omia juttuja, joten hauskaa oli. Ne ensimmäiset aiemmin illalla soitetut katselin apein mielin.

Varsinaisen naistenhaun jätin suosiolla nopeille naisille ja vasta puolen tunnin jälkeen sattui lähelle eräs herra, jonka kanssa joskus ennen oli tanssittu. Hyvä on hänen syliotteensa foksissa, jos on tangossakin. Nyt laji oli foksi. Aiemmin herrojen haulla oli ihan mukava chachaan tanssija, joskin siitä taisi kehittyä salsa. Rytmi se vie mukanaan.

Puolen yön jälkeen paikassa toimii sekahaku ja erehdyin luulemaan, että väki vähenee. Niinpä istuin ovensuun penkkiin kuuntelemaan Rosso-orkesteria. Siihen hiljaa tuli viereeni istumaan tauolla olevan orkesterin soittaja, jonka jo pitkään olen tuntenut. Mukava on joskus kuulumisia vaihtaa. Tällainen ilta, tungosta ja lämmintä sekä perinteistä tanssikansaa ja toisaalta hyvät esiintyjät ja hyvä musiikki, jää hieman harmittamaan tanssin osalta. Miten mukavaa olisi liihotella lajien mukaisesti, väljästi, viileässä…  Elämän helminauhaan sopii vain erilaisia helmiä.