Pistohiekan lavalla 29.7.2009

Lähes historiallisen vanhalla Pistohiekan lavalla, jota Matti ja Teppo eräänä kesänä varmaan ihan vahingossa esitti poltettavaksi vai muuten hävitettäväksi. Anteeksipyyntöjähän se sai silloin aikaan ja lavalle pelkkää mainosta.

Nyt lavalla olivat nuorekkaat soittomiehet ja vaaleahko nainen kuin Suomi-filmistä. Tanssiorkesteri Syke ja Karavaani kera solistinsa Susanna Heikin kanssa vuorottelivat illan. Jos sää ei ollut ihan kuin morsian, niin hyvin kelpasi, kun ei satanut. Kuumaa oli sisällä ja illan edetessä sopivan viileää ulkona.

Karavaanissa soittaa haitaria Kultaisen harmonikan voittaja 2007 Sami Hopponen, joka on todella taiturisoittaja. Nyt sitten sain vihdoin hankituksi hänen instrumentaalilevynsä Myrsky. Mukana on ollut useita tunnettuja soittajia levyn teossa. Susanna Heikki puolestaan on tangoprinsessa 1997.

Entäs tämä Syke. Oikeastaan se on ensimmäinen tanssiorkesteri, jonka nuoruus, innokkuus ja taito esiintymisessään herätti huomioni. Tulenliekin tanssipaikalla kevättalvella 2001 he esiintyivät Viihdyttäjä-kilpailujen karsinnoissa voittaen kilpailun ja samana vuonna koko kilpailun. Samoja “poikia” he ovat edelleen. Kaksi alkuperäisestä kokoonpanosta ja kaksi oikein mukavaa jo pitempään ollutta uutta. Kyllä heidän esiintymistään on aina ollut yhtä mukava katsella ja kuunnella. Kun kappaleet ovat vielä hyvin tanssittavia, niin siinä on orkesteri, jolla on kokemusta ja taitoa jatkaa vielä vuosikymmeniä viihdyttämistä tanssipaikoilla.

Tanssiväkeä oli kertynyt paikalle. Oli tanssinharrastajia jos oli kaikkia muitakin. Muutama hyvä tanssituttu oli paikalla, joten heidän kanssaan tanssit sujuivat. Illan alkupuolella tangolle haki herra, jolle painon puolesta liikkuminen on painonsiirtoja. Suotakoon kaikille tapansa elää musiikkia, mutta erityisesti tangon toivoisin edes jollain askelilla tanssittavaksi. Minun piti muistaa, että puseroni selässä lukee “Pilke silmäkulmassa”. Tosin illan aikana oli hetkiä, jolloin unohdin sen. Jo rintamuspainatus velvoittaa minua olemaan iloisella mielellä. KinoJaken paitaa ei sovi mörrimöykkytuulella ylleen laittaa.

Tanssin sentään ihan oikeitakin tangoja, joten unohdan ne mitkä tuleekin unohtaa. Joidenkin naisten käyttäytyminen on kyllä muodostunut tanssipaikoilla kovin itsekkääksi. Ihan hyvänä esimerkkinä eräs tanssia harrastava nainen. Olin illan loppupuolella juttelemassa erään herran kanssa. Olivat tanssineet illan mittaan runsaasti. Oma arvailuni oli kumman aloitteesta. Nyt nainen tuli luoksemme ja sanoi herralle, että fiilistellään tämä toinen puolikas ennen kotiinlähtöä. Olivat kai porukan kyydillä useampi henki. Hän ei sanallakaan huomioinut minua tai kysynyt keskeyttikö jotain. Vei vain mennessään miehen. Ehkä itsekkyys on kuvaava sana, mutta sopii siihen sivistymättömyyskin. Ilta oli musiikillisesti kiitettävä ja Sykkeen Vesan iki-ihanan hitaan häävalssin sävelin lähdin kotimatkalle.