Hiihtomäen lavalla 21.8.2009

On syntisen kauan, kun viimeksi olen ollut Tornados Orkesterin  ja iki-ihanan Saija Tuupasen tanssi-illassa. Niinpä perjantai-iltana Hiihtomäen lavalla oli tilaisuus korjata asia. Ikävä kyllä, tanssipaikkana tämä lava ei ole paras mahdollinen eikä syy mielestäni ole paikanpitäjän vaan tanssiväen. Jostain kumman syystä varsinkin nuorempi väki hakeutuu milloin minnekin matkojen päähän.

Perjantai-ilta on hyvä ilta aloittaa viikonlopun tanssit. Vähissä oli väki eikä ahtautta syntynyt myöhemminkään. Saijan osuudella oli eniten väkeä paikalla. Varsinaisia tanssiherroja ei ollut paikalla, mutta hyvin tavanomaisia tansseja taitavia oli muutamia. Tutun varttuneen herran kanssa chachaat ja rumbat sujuvat mukavasti peruskuvioilla. Myös vanha tuttu polkkaherra oli paikalla ja oli tanssittanut daameja koko illan ennen polkkia ja arvelin, etten kelpaa tanssitettavaksi syystä tai toisestaItku  Polkan alkaessa hän totesi, että satuinpas kohdalle…. No, hyvin menivät. Polkan hän osaa, mutta joskus ennen nekin olemme tanssineet hyvinkin lennokkaasti. Hyvä kai on ottaa jo ikäkin huomioon. Oma ja toisenkin. Kelpasin sitten myöhemmin hitaille ja fokseillekin. Lie tullut ensin kaikki mieleiset neidot tanssitettua.

Illan alkuvalssille haki aika paljon elopainoa omaava herra. Humpatkin tanssimme. Kevyesti molemmat. Eräs vieras herra, etelän tanssimekan lähellä asuva, nyt kesämökillään oleva, taisi olla meidän yksin tulleiden naisten ilo. Hänelle kelpasin ja naistentunnilla hain myös häntä. Omakokoiseni, melko hyvän tanssitaidon omaava hän oli ja osasi hitaan valssin ja rumbaakin sekä tangot ja kahdet foksit tanssimme. Kädenalitansseista hän ei pidä, tosin tanssi chachaata ja rumbaa, mutta ehkä tarkoitti, ettei pidä tanssipaikoilla, kun kädenalitanssijat valtaavat isot alat. No, ne etelän kädenalitanssit ovat jotain muuta kuin mitä hän itse tanssii. Sanoi pitävänsä Pekkaniskan Pojista, mutta ei Varjokuvasta, joka hänen käsityksensä mukaan soittaa rokkia yms. nopeaa. Hetken mietin, aloitanko puolustuspuheet, mutta tajusin sen turhaksi.

Jo orkesterin ensimmäisellä osuudella esitettiin hitaat valssit ja odotin ja toivoin, ettei kitaristi Kai Lääti ole unohtanut hidasta valssia Sieluni soitto. Ensin tuli jokin muu valssi, hyvä sekin ja sitten alkusävelet jo kertoivat, että tulee mitä toivon. Tanssin ne, mutta melkein olisin mieluummin seissyt laulajan edessä. Miten tämä kappale voi sopiakin niin hyvin hänen äänelleen. Hän on uskomaton laulaja.  Jo hänen takia olen paikalla ja tietysti Saijankin.

Voi miten Saija oli kaunis ja herttainen ja vuodet ovat kulkeneet kuin taaksepäin. Niin tyttömäinen hän oli ja iloinen. Kaunis musta-valkea puku yllään ja toisella osuudella värikkäämpi mekko. Kuuden vuoden takainen tangokuningatar hän on. Aika monella laulajalla on ohjelmistossaan tango Vie meidät rakkauteen, mutta Saijan äänelle se sopii. Toisena tangona hänellä oli Jäljet hiekassa, joka myös on unohtumaton. Myöhemmin illasta hän lauloi vielä muita tangoja. Vaikka tangot ovat lähellä sydäntäni, niin Saijalla on ohjelmistossaan paljon kauniita kappaleita. Uusi levy on tulossa ja lienee nimellä Tartu hetkeen, joka on yksi levyn kappaleista. Sitä on kuulunutkin hyvin radioasemilla. Toivoisin todella voivani olla useammin heidän tanssi-illoissaan.