Kivistön työväentalolla 8.11.2009

Illan orkesterin nimeä en kuullut. Joensuusta orkesteri tuntui olevan, kun esitteli itsensä. Kolme soittajaa oli ja kahta heistä olisi voinut luulla veljeksiksi, mutta eri sukunimet heillä kuitenkin oli. Solistina oli Eija Sinikka, jonka tansseissa olen ollut kerran lähes kaksi vuotta sitten. Silloin orkesterina oli Foxpop, joka taitaa esiintyä eri solistien kanssa, ainakin satunnaisesti. Onhan heillä vakituinenkin solisti, kaunis ja hyvä-ääninen Kaisa-Mari Ruokolainen. 

Eija Sinikalla on paljon kauniita lauluja. Tunnetuin ehkä Kanssasi sun. Tanssilajeina valssia esitettiin runsaasti. Niin oli humppaakin useita kappaleita, tangojakin sopi iltaan kolme neljä paria, ainakin yhdet hitaat valssit, jenkkoja kahdet ja polkat. Masurkasta ei ole muistikuvaa.

Illan paras anti oli jo ennen orkesterin aloitusta. Pekkaniskan Poikien levy oli soimassa ja se jatkui joka tauolla. Hyvä maku oli soittokunnallaHymy  Kyllä Matti-Sakarin ääntä ilolla kuuntelin ja tanssinkin, kun orkesteritauolla myös ihmisillä näytti olevan tauon paikka. Sopi paremmin tanssimaan.

Kyllä alkuillasta hetkittäin tuntui, että mitähän minä täällä teen. Maltoin mieleni enkä heti poistunut paikalta. Muutamia hyviä tansseja oli illan aikana, kun paikalla kuitenkin oli jokunen tuttu tanssiherra. Vuorohaun tiimoilta on mahdollista "valita" hakukohteensa, sikäli jos on nopea.

Pitkän herran kanssa olemme tanssineet hidasta valssia ja jotain muutakin, mutta emme tangoa. Nyt sitten hain häntä ja yllätys olikin, että pituuserostamme huolimatta syntyi tangotunnelma. Hänet voin mielihyvin lisätä sopivien tangoherrojeni joukkoon. Rumbaa erään herran kanssa kahteenkin kertaan tanssittuna oli illan parasta antia. Illan alkuvalssikin oli hyvää vientiä hänen kanssaan ja myöhemmin ihan perinteisesti tanssittu humppa samaa laatua. 

Humppa ei aina tunnu hyvältä riippuen onko vienti kevyttä vai raskasta. Erään toisen herran kanssa se on myös kevyttä liitelyä eikä siinä tule pohkeet kipeiksi. Kun naistenhaulla hain häntä ennen kuin kuulin seuraavan kappaleen, niin en ollenkaan pahaksi pannut, vaikka sattui olemaan samaa lajia kuin mille hän haki aiemmin eli humpalle.

Mukavia tansseja oli muutaman muunkin herran kanssa, mutta aika usein etsin syrjästä istumapaikan. Tässä paikassa on siis vuorotuntihaku tanssien alkaessa kello 17. Kello 20 arvotaan kävijöiden kesken pääsylippuja tuleviin tansseihin ja usein myös illan solisti antaa arvontaan oman levynsä kuten nytkin. Tämän jälkeen osa väestä poistuu tanssipaikalta ja sitten onkin tilaa tanssia. Paikan erikoisuus on se, että tanssiväki on lähes kaikki jo ennen kello 17 paikalla ja lattia on täysi alkuvalssilla. Tanssiväki on hyvin uskollinen ja ilmaantuu paikalle joka sunnuntai. Pääasiassa he ovat varttuneita ja jonkin verran myös pariskuntia on paikalla.  Usein kuitenkin mukaan on ilmaantunut hieman nuorempiakin. Naisrivistö kelpaisi mille tahansa tanssipaikalle.