Kivistön työväentalolla 1.11.2009

Olipa tanssit Kivistön työväentalolla! Oli väkeä enemmän kuin ehkä olisi tarvinnut. Ilta jää muistoihini tangojensa tähden - niitä oli joka orkesterin osuudella ja joka tauolla eli yhteensä yhdeksän. Sellainen oli Tulipunaruusut! Taitaa olla vain Omega-orkesteri, joka on yltänyt samaan joskus ennen. Mitenhän jatkossa, kun Omegan Anna-Liisa on siirtynyt Rosso-orkesteriin. Hänen mm. argentiinalaiset tangonsa, joita hän soitti harmonikallaan, olivat upeita. Niitä oli ainakin neljä erilaista ja kaiken lisäksi Omegan rumpalin Esan säveltämä ja sovittama argentiinalaissävytteinen tango Tangox. Omegan entisiä aikoja kaipaan kovasti.

Mutta nyt nämä tyylikkäät miehet lavalla loivat sellaisen tanssitunnelman, että sen muistan pitkään. Muutoinkin tanssi-ilta oli miellyttävä. Sopivia herroja oli sopiviin lajeihin. Välillä jalkojen lepuutusta penkissä, kun kaikenlaista kyykistelyä ja kiipeilyä olin harjoittanut monena päivänä kotioloissa.

Jos tangoja oli paljon, niin oli kaikkea muutakin. Tanssilajeja riitti ja väki oli pääosin tanssitaitoista myös kädenalitansseissa. Kansantanssilajeja, joita jopa jotkut etelän tanssijat jättäisivät pois tanssi-illasta, niitäkin soitettiin. Orkesterin sielukas saksofonisti kyseli joskus aikaisemmin, mitä saisi olla, mitä halutaan kuulla/tanssia. Nyt en huomannut sellaista. Sitä ihmettelen, miten hän jaksaa puhallella niin paljon illan aikana. Orkesterin basisti on laulanut viisitoista vuotta tässä orkesterissa ja on tyylikäs herra. Harmonikkaa soitti välivuosina vieraannäköinen herra, mutta nyt jo jonkin aikaa on entinen soittaja ollut mukana. Rummuissa on herra, jonka hymy on herkässä ja joka hallitsee lyömävälineensä;) Orkesterin omilla sivuilla ei ole juuri tietoja orkesterin taustoista, mutta Wikipediassa on synnyt syvät.

Tulipunaruusut on yksi vanhimmista orkestereista, joiden tansseissa olen käynyt. Toivon heidän jatkavan vielä kauan, sillä he täyttävät paikkansa tanssimaailmassa.