Kivistöllä 21.2.2010

Karavaani ja Sami Hopponen olivat tällä kertaa ilman Susanna Heikkiä Kivistön työväentalon sunnuntai-illan tansseissa. Muutamia kertoja heidän tansseissaan olen ollut aiemminkin. Orkesteri ja Hopponen ovat takuuvarmoja hyvän tanssimusiikin esittäjiä. Kaunis nainen solistina ei varmaan vähennä heidän suosiotaan, mutta usein kappalevalikoima on hieman erilainen, kun Susanna Heikki on paikalla.

Sami Hopponen on Kultaisen harmonikan voittaja vuodelta 2007. Hän myös laulaa suuren osan iltaa ellei soita pelkästään jotain upeaa hanuriesitystä. Koskettimetkin ovat illan mittaan hänellä käytössään. Ihailen hänen iloista ilmettään ja haitarimusiikkia taidolla esitettynä ei mikään voita.

Väkeä oli illan tansseissa, mutta suurta ruuhkaa ei ollut. Vuorotuntihaun tiimoilta ilta sujuu kohtuullisen tasapuolisesti. Naiset ovat kyllä edelleenkin parempia hakijoita. Tai ainakin nopeita. Illan olen saanut aloittaa jonkun kerran saman pitkähkön herran kanssa. Hän vie valssia hyvin. Sattumoisin haen häntä myös valssille. Jenkkakin on hänellä hyvin hallussa.

Naisia on tavalliseen tapaan enemmistö, joten miesten hakuvuorolla osa meistä jää odottelemaan seuraavaa kappaletta. Tuttu polkkaherra ei ollut tanssimassa. Naistenhaulla tein haun tietämättä, että polkat ovat tulossa. En ollut tämän herran kanssa aiemmin polkkaa tanssinutkaan. Hyvin hän ohjasi viennin. Huonolla tuurilla olisin hakenut jotain muuta ja polkat olisivat jääneet tanssimatta. Kovin monet herroista eivät tässä paikassa osaa sitä lajia ja yleensä polkka on ainoa laji, jossa on tilaa lattialla.

Kyllähän kaikkia tavanomaisia tanssilajeja soitettiin ja väki tanssi niin kuin tahtoi. Keskilattialla on täälläkin kädenalitanssijat eikä iällä ole merkitystä. Monia hyviä tansseja sain tanssia illan aikana ja kun musiikki oli mieleistä niin ei tämäkään sunnuntaiehtoo hukkaan heitetty ollut.