22.4.10 Peurungan torstai-illassa

 

Tanssit alkavat tavallisesti klo 20, mutta nyt oli yksityistilaisuus klo 21 saakka. Itsekin olin paikalla puolta tuntia ennen illan alkua. Siinä tutun herran kanssa meni aika jutellessa. Hänen kanssaan tangoa tanssiessani tunnen, että meitä on yksi kahden sijaan.  

 

Olihan jokunen aika mennyt Kaija Lustilan tansseista. Ettei vain viime syksynä tunturiseudulla. Ja niin olikin, kun muistin ottamani kuvat. Oli siis korkea aika olla kuulemassa, miten esiintyminen on jatkunut.

Sama, viehättävä esiintyjä hän on kuin ennenkin. Nyt kiinnitin huomioni hänen asuunsa. Olen aina nähnyt hänet lavalla leningissä. Nyt hänellä oli muodikkaat farkut tai jotain jalassa. Yläosassa oli tyylikäs pusero. Hiukset olivat ennallaan, vaaleat, kauniit ja kiharaiset. Jokin uusi hehku hänessä oli. Tyttömäisyyttä??

Illan orkesterina oli Rosette, jossa aiemmin oli Tiina Ruuska solistina. Orkesterin rumpalia mietin pitkään, missä hän soitti ennen Rosettea. Selvisi se illan aikana. Kolme vuotta sitten Voimaorkesterista hän siirtyi Rosetteen. Kelpasi illan tanssit tanssia sekä orkesterin soitoilla kuin sitten solistin osuuksilla.

 

Tänä iltana en harrastanut kovinkaan istumista, vaikka orkesterin vastapäisen seinän edessä on mukavat loosit ja pallit. Tanssitaitoista väkeä oli kertynyt paikalle ja illan tunnelma sen mukaista. Monia tanssilajeja esitettiin ja monilla tyyleillä niitä mentiin. Pääasiassa oikein mukavilla tyyleillä. Hitaat valssit luovat tunnelman ja lattarit piristävät iltaa. Kun tangot vielä kuuluivat ohjelmistoon, niin ilta oli pelastettu - muutaman tangontaitajan ansiosta. Esittiköhän Kaija uuden sinkkunsa, joka on sovitettu tangoksi - Näiden tähtien alla. Kovasti menestynyt radioaalloilla. Vie meidät rakkauteen-tangon hän ainakin lauloi. Toisinaan muistan aika paljon, mitä kappaleita esitetään illan aikana. Nyt muisti pätki jo kotimatkalla. Ehkä syynä olivat tanssiherrat - saivat minut keskittymään enemmän tanssimiseen kuin kuunteluunYllättynyt Mukava oli ilta kokonaisuudessaan ja nukkumaan joutuu ajoissa, kun tanssit eivät kestä aamuyöhön.