Peurungan tanssit 8.4.2010

Juha Metsäperän iloinen esiintyminen sai minut ajelemaan viikolla Peurungan tansseihin. Eikä vähempänä ollut läsnäolooni myöskään orkesteri Resiina. Mukavat muistot olivat edellisestä kerrasta. Ajattelin ensin tehdä otsikoksi: Kahta en vaihtaisi, Juha Metsäperää ja ResinaaHymy 

Illan alkupuolella orkesteri esitti onnittelulaulun “50 v” naiselle. Laulu olikin ilman sanoja - twistiä, mitä sankari halusi ja komeasti miehensä kanssa vetivät kappaleen loppuun asti. Herran jalan liikeradoissa tapahtui pientä hidastumista, mutta sankarilta se meni hienosti kokonaan. Ihailuni heille, sillä harvat nuoremmatkaan enää juuri sitä lajia tanssivat. Taputukset olivat melkoiset parille.

Paikkaan oli kertynyt talossa majoittuvia, kuntoutujia ym. sekä lähiseudun tanssiväkeä. Orkesteri soitti oikein hyvää tanssimusiikkia alkuillan. Äänentoistot olivat hyvällä mallilla, jos jossain kappaleissa esiintyi lajeille ominaista voimakkuuttakin. 

Tässä orkesterissa on kokenut muusikko, kosketinsoittaja-haitaristi-laulaja, jota on ilo kuunnella ja seurata soittoaan. Vastaavia taitoja on muutamissa orkestereissa, joissa sitä en voi olla huomaamatta. Mieliorkestereitani ne ovat. Sellainen tanssiorkesteri tuntuu hyvältä. Laulupuoli on hallussa toisillakin jäsenillä ja varsinkin pikkuherrakitaristillaSilmänisku

Juha Metsäperän astuessa lavalle, siellä alkaa tapahtua. Koko hänen olemuksensa huokuu esiintymisen iloa ja riemua. Entäs ne nauravat silmät ja suu. En voi kuin yhtyä siihen hymyyn. Sitä teinkin kyllä monien kappaleiden ajan seinänvieripehmosohvalla. Melkoisen sisäinen oli tanssipiiri.

Kolmen ja puolen tunnin aikana tanssiaskelia kertyi minulle kymmenen tanssiparin verran. Illan alussa jenkat sujuivat kohtuudella, mutta saman herran kanssa chachaa oli hieman vaikeaa. Hän kertoi opettelevansa sitä. Humpahtava askellus epätahdissa sai minun jalkani vaikeroimaan. Ehkä hän oppii, mutta vanhempana herrana se vaatii töitä ja toistoja ja jospa joku voi neuvoa häntä.

Tangot ja foksit sujuivat erään herran kanssa suuremmitta  tunteitta. Tavalliset valssitkin esitettiin ja melkein naapurin herra haki niille. Tuttu herra etelästä haki useammalle kappaleelle ja erään pariskunnan herra oli kai tanssittanut ja moneen kertaan kaikki tutut naisensa ja haki sitten jollekin sylitanssille. Hakijalla on oikeutensa valintoihinsa... 

Tanssipuoli jäi latteaksi ja tanssin ilo jäi saavuttamatta.  Sen sijaan lavaesiintyjät saivat aikaan mielihyvän musiikillaan.