Sielu salamoi 8.5.2010 Kukonhiekassa

Ravintolaillan jälkeen tuntui sielulle hyvää ajella Kukonhiekan tansseihin. Kumpikin orkesteri miellyttää minua. Niin Anne Mattila ja Mistral kuin Köpi Koski ja Projekti.

Vaikka kuinka suunnittelen matkallelähdön ajoissa, niin jotenkin se vain viivästyy ja niin alkuvalssit ja sitä seuranneet tangot vain kuulin autolle. Alussa oli taas tilaa tanssia ennen kuin väki täytti paikat ja viimeistään oli täyttä, kun Anne Mattila aloitti esiintymisensä.

Paikassa on vuorotuntihaku ja kun tuttuja herrojakin oli paikalla, niin mukava tanssi-ilta siitä syntyi. Tosin ne omat hakemiset tyrehtyivät illan mittaan. Kun suurin ruuhkavaihe oli menossa, en siinä osannut hakea. Ei siitä mitään haittaakaan ollut, sillä tanssiminen ahtaasti ei ole mukavaa. Ihan vieraiden herrojenkin kanssa tanssin, mikä tuo vaihtelevuutta tanssi-iltaan. Lopummalla iltaa oli hyvä lepuuttaa jalkojaan istumalla pehmeässä tanssilavan reunapenkissä.

Useimmat tanssilajit sain tanssia polkkia lukuun ottamatta, mikä kyllä harmittaa joka kerta, jos niin käy. Projekti soittaa oikein jalan alle käyvää musiikkia, mistä oli hiljan oikein tanssillinen kokemus. Mistralin musiikista olen pitänyt jo kauan ja ajan kanssa olen oppinut ymmärtämään Annen iskelmiäkin. Ne kun ovat oikein hyvin tanssittavia, jos tanssilajien puolesta ovat vähäisiä. Mikä niitä toisaalta estää tanssimasta millä askelella tahansa. Musiikkiin voi tanssia itse kukin tavallaan ja taidoillaan. Anne valloittaa joka kerta minut iloisuudellaan ja sydämellisyydellään. Hän antautuu kuulijoilleen ja katselijoilleen, joita on kyllä lavan edessä. Minullakin on tapana hetken aikaa siinä viivähtää.

Illan loppupuolella tanssilattialla ollessani kaiken hälyn keskellä kuulin lavailmoituksen seuraavasta kappaleesta - Julian toivoma Sielu salamoi…. Hetken mietin, että nyt en ollut toivonut, kun orkesterin haitaristia ym. soittavaa herraa en ollut tavannut illan aikana. Siispä totesin, että tällä kertaa vanha toiveeni toteutui. Kun Anne ja basisti Sputnik sen yhdessä laulavat, siinä on sitä jotain - musiikin ja laulun hehkua. Kiitos heille. Yoytubessa kappale löytyy Annen ja Janne Tulkin esittämänä, mutta yhtään huonompi esitys ei ole Annen ja basistin laulamana. Kukonhiekka kutsuu minua vielä tänä kesänä uudelleen.