25.06.2010  Omega ja Eija Kantola sekä Markus Törmälä ja FBI-Beat

Juhannusaattona on kaikki kansa liikkeellä ja hyvä niin, ainakin järjestäjien mielestä. Tanssikansaakin oli tullut laajalti. Vuorotuntihaku tasaa “heikomman” osapuolen mahdollisuuksia päästä tanssimaan. Hyviä tanssijoita oli paikalla, joten välillä ahtauskaan tanssilattialla ei haitannut.

Musiikit olivat minulle mieleen. En minä muuten tanssipaikalle tulisikaan. Kumpikin orkesteri on suosikkejani. Tangokuningatar Eija Kantola on omaa luokkaansa, tyylikkäästi pukeutuneena, olipa kesä tai talvi, arki tai juhla. Onneksi hän ei ole unohtanut tangoja kokonaan. Yhdestä kahteen paria niitä sopii tanssi-iltaan.

Omega-orkesteri taas on kauan soittanut sydämeeni. Rumpali Esan instrumentaalilevyllä on todella hyvin tehdyt kappaleet. Niistä jotain illan aikana kuullaan ennen Eijan osuutta. Se entinen Omega on ajan kanssa muuttunut ja entisiä soittajia on Esa ja Rami. Tuntuu hyvältä nähdä heidät lavalla. Ei uusissa nuorissa herroissa mitään vikaa ole. Taitavia soittajia.

Aikanaan koskettimia ja haitaria soittanut ja laulunkin hallinnut Anna-Liisa vei mukanaan monet kauniit argentiinalaiset tangot. Niitä kyllä kaipaan. Mutta ei hätää. Esan levyllä on kaunis, hieman argentiinalaistyylinen tango Tangox. Siinä on erityisen hieno sovitus.

Markus Törmälä ja FBI-Beat on jo kauan kuulunut myös niihin orkestereihin, joiden iltaan hakeudun, jos vain mahdollista. Siinä on maanläheisiä kaikki soittajat. Tyylikkäissä puvuissa esiintyessään ovat silmänruokaa. Jeren ääntä ihailen. Siinä on syvyyttä, jota ei monella tanssilavalaulajalla ole.

Ilta sujui mukavasti tanssien ja katsellen ja kuunnellen. Juhannusaattoiltaan on osallistuttava sopivalla asenteella ja suvaitsevaisuudella.