07.07.2010 Syvälahden lavalla

Tällä viikolla mieleiset orkesterit ovat lähimaastossa ja minulla on lomaviikko. Se tosin oli Tangomarkkinoita varten, mutta nämä oman seudun tanssit kyllä voittavat Seinäjoen huuman.

Syvälahden lavalla kävin aiemmin useinkin, mutta kun kotimatka piteni, käynnit ovat harvemmin. Varsinkin kun nämä keskiviikon tanssit ovat myös lähempänä olevalla Kuikan lavalla.

Martti Metsäkedon orkesterin musiikkia en jätä väliin, jos vain mahdollista on olla läsnä. Sitä en osaa tarpeeksi hyvin ilmaista, miten upeaa heidän soittonsa on ja Martin laulu persoonallista ja kaikki kappaleet niin tanssittavan hyviä. Ei tule sellaista kappaletta, että ajattelisin, että soittavatpa oudosti tai huonosti tai muuten vaikeasti.

Soittimia heillä on valikoima ja niitä osataan käyttää. On huilu, saksofoneja, koskettimet, basso, rummut ja conga-rummut, kosketinsoittimet, trumpetti ja flyygelitorvi. Illan kohokohtia on kun “El Papa” soittaa trumpetillaan upeita sooloja ja joskus ja aika usein vielä selällään hetken aikaa. Tanssilattiakin on sopiva siihen.

Martin espanjankieliset kappaleet kuulostavat kuin hän laulaisi äidinkielellään. Ja se minkä olen pannut merkille, hän näyttää nauttivan kovasti esiintymisestään ja se on hyvä asia. Minä nautin heitä kuunnellessani ja katsellessani ja tanssiessanikin.

Tanssiväki on aika usein valikoivaa ja paikalla oli kauempaakin orkesterin ihailijoita. Tanssiväki on myös heidän tansseissaan keskimääräistä paremmin tanssivaa, minkä ilolla panen merkille. Mukavia tansseja kohdallani illan aikana oli, joskaan herroja ei niin runsaasti ollut.

 

Syvälahden lava on pidetty tanssipaikka ja siinä on kaksi tanssitilaa. Päärakennuksen vieressä katettu melko suuri tanssitila. Kahvio on tilava ja runsaasti pöytiä ja samassa ilmainen vesipiste ja mukavat koukut, johon saa panna mukinsa. Vielä on erikseen naulakko, jonka yhteydessä makkaran ja limsan myyntipaikka. Lavahan on melko lähellä rantaa ja alas laskeutuessa vielä on jokin ravintolarakennus alkoholipitoisia tuotteita varten. Siellä en ole koskaan käynyt. Kaikkeen en ennätä tanssi-illan aikanaViaton