14.07.2010 Syvälahden lavalla 

Syvälahden lava on vanha lava, joka on säilyttänyt tanssiväen suosion kauan. Vuosien aikana paikkaa on uudistettu ja katettu ulkolava on suuri parannus. Esiintymislava on tilava ja kaksi orkesteria sopii hyvin rinnakkain eikä soittimia tarvitse kasasta limittäin ja lomittain. Niinpä tänä iltana lavalla oli kaksi komeaa orkesteria. Herrasmiesporukkaa kaikki.

Kesäaikaan tanssiväkikin saapuu melko ajoissa, vaikka keskiviikkotanssit alkavat jo kahdeksalta. Minun mielestäni kaikissa tanssipaikoissa tanssit saisivat alkaa kahdeksalta, niin kesällä kuin talvella. En usko, että orkesteritkaan siitä pahastuisivat eli aloittamisajankohta on kyllä tanssienjärjestäjistä kiinni.

Kyllä tälle illalle musiikkitarjonta oli kerrassaan hyvä. Varjokuva omassa luokassaan, tuttuna ja turvallisena ja toisinaan yllättää soitollaan, kun menee aikoja, etten pääse heitä kuulemaan. Myrskytuuli uudempana tanssimaailmassani. Muistan heidät ensi tapaamisestamme, jolloin kirjoitin päiväkirjaani myrskytuulen voimasta. He ovat myös säilyttäneet taitonsa oikean tanssimusiikin esittämiselle. Heillä on ollut menestystä, vuoden 2009 Viihdyttäjä ja jatkokin enteilee hyvää, sillä tanssiväki on ottanut heidät omakseen.

 

Tanssiväkeä oli hyvästi paikalla ja tanssimaan pääseminenkin aivan kohtuullista. Entisen elämäni, asuinpaikan tuttuja oli paikalla ja mukava oli vaihtaa kuulumisia ja tanssiakin. Kesäaika saa ihmiset liikkumaan, niin tanssijatkin. Muualtakin oli saapunut tuttuja tanssinharrastajia paikalle. Ainoa “huono puoli” kahden orkesterin illassa on - en saa kuulla Varjokuvan Handen hyvin valittuja taukomusiikkikappaleitaHymy