01.07.2010 Savion lavalla

Savion lava on kaunis kesätanssipaikka. Pienellä kallion töyräällä. Alhaalla siintelee auringossa sinisenä järven ranta, jonne pääsee tulemaan myös vesitse. Erilaisia veneitä on rannassa. Piha-alue on aidattu. Siinä erilaisia tiloja. On kahvio ja vettä väkevämpääkin tarjotaan omissa tiloissa. Siistit sosiaalitilat. Lava on suorakaiteen muotoinen ja orkesterilava toisella pitkällä sivulla. Tilavat ikkunat on kaikille puolille. Siis oikein kelpo tanssipaikka.

Voi, mitkä tanssit syntyivätkään!  Olin paikalla klo 20.30 levyjen soidessa. Orkesteri aloittikin heti. Teuvo Oinas sitten myöhemmin illalla. Vuorohaku toimi mukavasti. Siskokin oli tullut tanssimaan Savon puolelta ja "juuttui" melko alussa saman herran kanssa tanssimaan. Ei siinä ehditty juuri puolta sanaa vaihtamaan.

Alkukesäni oli mennyt kuin unessa. On ollut koko ajan omia asioita hoidettavana ja avustavana perheenjäsenä tyttärenkin asioissa.  Ehkä nyt hetken aikaa voin katsella ja kuunnella kesää. Uuden asuntoni ikkunasta ovat maisemat rauhalliset, vaikka asutuskeskuksen liepeillä asunkin.

Niinpä vaikka työpäivä oli edessä, Savion lavalle ajelin lyhyen matkan päähän kesän ensimmäisiin torstaitansseihin.  Väkeä ei ollut aluksi  paljon. Joku pariskunta, muutama yksintullut. Valssille haki varttunut herra, jonka askel ei ollut kengän mittaa. Juttua tuli kuinka ei ole ollut kymmeneen vuoteen tansseissa. Taisimme ehtiä kierroksen ympäri salia kappaleen aikana.

Orkesteri Kiintotähti on oikein hyvä. Siinä laulaa, soittaa koskettimia ja haitaria hyvä-ääninen herra. Rummuissa on charmikas aikanaan SMORK-voittajaorkesterissa ollut herra. Bassossa on komea tummasilmä.  Kitaran kanssa kuin samaa puuta on orkesterin kuopus, jonka upeita sooloja odottelen heidän illoissaan. Orkesterilavalla oli siis kaikki hyvin ja Teuvo Oinas kruunasi komealla äänellään illan.

Tanssilavan puolellakin ilta vain parani loppua kohden. Tuttuja herroja oli paikalla, joten tanssimaan pääseminen oli sopivaa. Oikein mieleisiä kappaleita sain tanssia. Kappaleissa esitettiin eri tanssilajeiksi sopivia kappaleita. Oli sylitanssijoille kuin kädenalittajillekin vaihtoehtoja. Itselleni sopi kaikki lajit. Polkat olivat kyllä pitkät, mutta loppuun asti jaksoimme erään uuden polkkatuttavuuden kanssa.

Tangoja tanssin usean herran kanssa ja yllättäen mukavia humpan askelluksia vienyt herra tanssikin kovin mieleisesti myös tangot. Yhdet tangot menivät hieman hitaammin, mutta ei kaikilla voi olla tangosielua. Onneksi paikalla oli sellainen herra, jolla se on. Joskus saan tanssia hänen kanssaan, mutta viime aikoina harvemmin. Tänä iltana tangotaivaaseen pääsin ja kahdet muutkin slovarityyppiset kappaleet hänen kanssaan olivat jaloilleni ja kropalleni sopivat. Niiden jälkeen oli oikea hetki lähteä kotiin. Illan solisti päätti myös osuuttaan. Orkesterilla oli vielä oma osuus puoli yhteen saakka. Tänä iltana tunsin olleeni tanssimassa. Niin usein, liian usein, olen vain käymässä tanssipaikalla eikä tanssituista kappaleista jää mitään mukaan otettavaa.