21.07.2010 Syvälahden lava

Keskiviikon hellekuun tanssit jatkuvat ja taas lavalla oli kaksi hyvää orkesteria. Varsinaisen kesälomani ensimmäinen viikko oli alkanut. Lomaani mahtuikin tavallisesta elämästäni poikkeavaa. Uutta, vierasta ja hetkittäin pelottavaakin.

Mutta tänä iltana nautin lomastani ja hyvästä musiikista ja hieman mukavista tanssihetkistäkin. Markus Sextet on pitkältä ajalta tuttu, ehkä varmaan 10 v takaa. kun orkesterissa oli naissolisti. Fernet taas on soittanut jalat altani myös monta vuotta. No, ei ihan, mutta heidän soittonsa saa minut hyvälle tuulelle ja tanssimaan pääsemistä odottamaan. Aika usein saankin tanssia heidän aloitusvalssiparinsa. Toinen niistä Kielon jäähyväiset on suosikkini. Basisti laulaa sen hyvin, jos kaiken muunkin. Fernetin solisti Tomi Markkola on tangokuningas vailla vertaansa. Hänen äänensä syvyys ja samalla herkkyys koskettavat joka kerta sisintäni. Vuonna 1986 21- vuotiaana hän sai kruununsa. Hän on nuorta kaartia kuninkaista ja ehdottomasti paras. Monet uudemmat kuninkaat eivät ole saavuttaneet suuren kansan suosiota. Vanhemmat kuninkaalliset ovat omassa joukossaan tanssilavojen helmiä.

Tanssimusiikin puolesta ilta oli erinomainen. Kaikkea mahdollista tanssilavoille sopivaa soitettiin ja kun laulajatkin hoitivat osuutensa hyvin, niin ehkä olisin toivonut iltaan kuuluvan enemmän tanssivaa väkeä. Väkeähän oli kyllä ihan riittävästi, mutta perustanssivaa oli joukko. Tanssitaitoisempia herroissa oli vähän. Eihän se nyt ole este illan onnistumiselle, jos nyt lajinomaisuus tanssituissa kappaleissa ei useinkaan toteutunut. Mutta tulihan joka tapauksessa liikuntaa sekä herrojen hauilla että omilla vuorilla.

Tomin kiitoskappaleena oli fusku-jive, ihan miten vaan. Minä tanssin sitä kummin vaan. Rytmi oli taas tanssittavan hyvä ja ensisävelistä tunnistin “oman lauluni”. Kiitos Tomille. Kappalehan on Charlies-orkesterin entisen jäsenen, Janne Leinon Tomille sovittama Julia. Janne itsekin lauloi aiemmin sen hieman erilaisena versiona, mutta ei taida olla enää toivoa kuulla hänen esittävän sitä soolourallaan. Mutta kun uusi levy tulee valmiiksi, siellä on tiettävästi toinen kaunis kappale, Anniina. Niinpä Tomin laulu soi mielessäni kotimatkalla ja ajattelin sitten jo torstaita ja Sinitaivaan tanssi-iltaa. Kyllä loma on ihanaaNauru