27.08.2010 Kuikan lavalla

Nämä perjantaitanssit tuntuvat paremmilta kuin naistenhakuilta keskiviikkoisin. Jos nyt mitään ilonkiljahduksia en tällä lavalla ole kokenut, en ainakaan monta kertaa. Poikkeuksiakin illoissa on ollut.

Illan aluksi oli levymusiikkia klo 21 saakka. Sitten aloitti Caminito ja Kari Piironen myöhemmin esitti lähes kolme osuutta. Illan lopun valsseina olivat Yö kerran unhoa annoit, sama kuin edellisenä iltana Helmenkalastajilla ja neljän laulun sikermä operetista Mustalaisruhtinar - yksi upeimpia valsseja. Kiitos kappaleina olivat Hopeinen kuu ja toisen nimen jo unohdin. No, kuulinhan minä tangon Punaiset lehdet. Se tuntuu niin omalle kappaleelle.

Polkat ja masurkat jäivät tanssimatta, mutta useimpia muita lajeja tanssin. Tuttuja olivat hakijat. Tai ainakin ulkonäkötuttuja. Hitaat valssit hieman harmittivat. Kaksi paria illan aikana ja hakijoiden vientitaidot eivät olleet ihan kohdallaan. Vaikea tanssihan se on jos siihen ei perehdy eikä ole maltillinen eikä kuuntele musiikkia. Tangot ja rumbat menivät ihan lajin mukaisesti ja ne tuottivat tyydytystä. Kaksi pariskuntaa on ollut kesän aikana usein samoissa tansseissa ja herrat ovat alkaneet hakea ja haen heitä ilman muuta takaisin. Molemmat herrat ovat miellyttäviä ja kohteliaita tanssijoita, joilla riittää taitoa moniin lajeihin. Ja rouvistakin on tullut tuttujaHymy

Orkesterin puolesta olen pahoillani. Pepen lähdettyä pois orkesterista, ei hänen paikkaansa helpolla täytetä. Osata soittaa koskettimia ja haitaria sekä laulaa ja kaiken päälle vielä olla taitava tanssija, niin mistäpä sellaisen löytää. Nyt oli tilapäinen soittaja paikalla, joka on menossa opiskelemaan. Mutta onhan orkesterissa basisti, joka kaksikin kertaa illassa ottaa viulunsa esille. Toivoisin häneltä vielä pari kappaletta lisää. Mitä jos ehdottaisin Mustalaisviulu-kappaletta. Kai siinä on viulu mukana. Pitää tarkistaaOtsan rypistys

Kitaraa soittaa jo vakituinen herra. Rummuissa on orkesterin ilopilleri, jonka spiikkauksesta kuulen vain puolet ja en taida edes ymmärtää kaikkea - ihan hyvä hän. Laulaa hyvin ja rummutkin kuuluvatSilmänisku Vaikka pidän hyvin paljon tästä soittokunnasta solisteineen, niin samaa tunnelmaa mitä useimmiten koen heidän illoissaan, nyt ei tullut. Paikastako se johtuu…vai vaan minusta itsestäni.