29.08.2010 Kivistön työväentalolla 

Illan tanssitti Euroset-orkesteri eikä mikään euron orkesteri. Nyt oli vaan niin, ettei Tanssinetissä ollut tietoja tanssien alkamisesta Kivistöllä jo nyt tälle syksylle. Lie ollut jossain paikallisissa lehdissä tietoa - kenties. Minäkin tiesin tanssien alkamisen tutun kautta. 

Paikalle oli saapunut ehkä pari sataa tanssijaa, mikä on ihan kohtuullinen määrä ja tanssiminen oli mukavaa, kun ei  kylkimyyryssä tarvinnut tanssia.

Euroset on ihan tavallisen hyvä orkesteri, joka soittaa monia tanssilajeja. Vanhempia herroja kaikki. Taukomusiikki oli ilmeisesti myös heidän ja sekin oli hyvärytmistä. 

Paikalla oli samaa tuttua väkeä kuin edellisenäkin talvena ja muutamia uusiakin. Olin paikalla alusta, klo 17 lähtien klo 20 saakka, jolloin alkoi naisten toinen hakuvuoro. Tanssiminen sujui mukavasti sen ajan ja itsekin osasin ja jopa ennätin hakea melkein niin paljon kuin halusin, paitsi en nyt ihan joka kappaletta hakenut. Onhan sitä oltava hieman harkintaaSilmänisku

Paikalla olivat taas ne kaksi tuttua pariskuntaa, joiden herrojen kanssa on mukava tanssia. Joskus ihan naurettavan hauskaa, kun jalkani eivät harjoituksista huolimatta aina satu kohdalleen. Eräs varttunut herra haki aiemmin Kuikan lavan tansseissa ja nytkin. Pitää muistaa hakea häntä seuraavan kerran. Naistenhaulla hän oli aina menossa, joten en päässyt hakemaan.

Mukavasti ilta sujui ja mieleen jäi illasta joitakin tansseja ja joitakin herrojakin. Kyllä minua taas sitten neuvottiin, tällä kertaa bugissa. Kaipa taitoni on olematon. Vaikka toisaalta olen sitä mieltä, että moni asia on kahden kauppa. Tangotkin sujuivat sopivasta, vaikka naistenhaulla olin hidas ja meninkin naistenhuoneen peilin eteen katsomaan totuutta silmästä silmään. Sieltä palatessani huomasin tutun tanssimiehen katselemassa tanssijoita ja toinen tango toikin tanssin ilon. Olin vähän aiemmin tanssinut hänen kanssaan hymyä täynnä olevan humpan, siis me hymyilimme kuin auringot, lähinnä minun jaloille, kun ne opettelivat hänen askeliaan.

Toinen tangokin tuli kai sitten levyltä, kun ennätin hakemaan erästä hyvää polkantanssijaa, joka osaa tanssia tangoakin niin kuin pitää. Taisin ollakin aika nopea tällä kertaa, sillä fokseja fuskuja voisin jättää väliin, mutta en tangoa, jos yksikään käteenkäypä herra on vapaana. Tutun herran kanssa tanssin hyvät chachaat ja iloiset fuskut. Paikan ainoa nuori herra on hyvä tanssimaan ja ilo on tanssia hänen kanssaan. Tällä kertaa hitaat valssit, fuskujivet, jenkat ja polkat.

Pienenä opetuksena minulle kai sitten oli, että paikalla oli jokunen tuttu tanssiherra, jotka eivät vain hakeneet minua tanssimaan. Itsekkäästi ajatellen koetan vakuuttaa itselleni, ettei minunkaan ole tarpeen hakea heitä ja todennäköisesti eivät edes haluaisi. Vakka kantensa valitsee ja kuka tykkää äidistä ja kuka tyttärestä ja siksipä mie mummoihminen jään ulkopuolelle…