12.09.2010 sunnuntai-ilta Kivistön työväentalolla 

Tanssiorkesteri Väliaikainen on pitkään esiintynyt ja soittaa usein myös jenkan Väliaikaista kaikki on vaan. Niinhän se tämä elämäkin on. Soittivat he tuttuun tapaansa myös humppasikermän, jonka rumpali laulaa. Pitkä kuin mikä. Miten hän muistakaan sanat ja taitaa siinä välillä olla koko soittokunta äänessä. Musiikit olivat kohdallaan niin kuin aina tällä tanssiorkesterilla.

Väkeä ei ollut tungokseen asti, oikeastaan aika vähän. Ilta alkoi miestenhaulla ja konserttivalssilla. Kukaan ei hakenut minua, ei seuraavalle kolmelle kappaleellekaan ja ajattelin, että kun naistenhaku alkaa klo 18, niin minä osaan lähteä pois. Paikalla ei tuntunut olevan minun tuttujani ja nämä paikan setämiehet eivät hae.

Mutta sitten hitaalle valssille vai tangoko se oli, haki paikalle ilmaantunut tuttu herra. Taisimme tanssia fuskujiveäkin ympäri salin reunoja. Sitten hakuja tuli ja helpotti hakea näitä tanssittajia myöhemmin. Seuranneella naistenhaulla tulivat jenkat ja ovensuussa huomasin entisen kotisuomen herran ja jenkatkin sujuivat monenmoisin askelin. Luulin, että hän jää pitemmäksi aikaa, mutta myöhemmin polkan ja masurkan soidessa hänestä ei näkynyt vilaustakaan. Niinpä ne jäivät tanssimatta.

Kolme tuttua pariskuntaa oli paikalla ja herrat hakevat ja itsekin haen heitä. Mukavia tansseja kaikkien kanssa. Humpassa minun jalkani ei ole vieläkään oppinut sulavaa seurantaa, vaikka herra sanoo, että ihan hyvin menee. Askelikot hänellä ovat mielenkiintoisen hauskat. Nyt tanssimme myös jiveä. Toinen herra on myös hyvä viejä ja valsseja ja tangoja ainakin tanssimme.

Rumba sujui erään herran kanssa oikeaoppisesti, joskin kaipaisin siihen hieman rentoutta. Jalkatyöskentely ja painonsiirrot ovat sujuvat. Sen maratonihumppasikermän tanssin herran kanssa buggina. Kaukaisempi tuttu herra hän oli, mutta en saanut pääkopassani paikallistettua hänen kotiseutuaan. Muisti pursuaa kaikkea muuta.

Aika usein samoihin tansseihin sattuu tällä alueella toimiva tanssia harrastava lääkäri. Hidas valssi sujui hyvin, vaikka hän puhuu kovasti tanssin aikana. Jossain olen tanssinut sambaa hänen kanssaan ja se on paras tanssi hänen kanssaan ja puhumaton...   Ensiapuvalmius on siis paikalla. Väki väheni klo 20 ja minäkin jouduin ajoissa nukkumaan.