17.09.2010 Virtain Hiekkaranta

Tälle kesälle olin 8. kerran tässä paikassa iltaa viettämässä. Odotuksia on ollut ja välillä on ollut vain toivetasolla. Tänään sujui kyllä ilta hyvin, kaikinpuolin.

Tämä tanssipaikka on kyllä mieleeni tulevista kesälavoista paras. Kunnostettu tälle kesälle, vanha lava, jossa ei ollut aikoihin tansseja. Lattia on myös yksi parhaista minkä tiedän. Maisemia järvelle ei voita mikään. Vaikka nytkin oli pilvistä, järven pinta hehkui jotain koskettavaa, kaukana rannoilla puut tummina hukkuivat illan pimeyteen.

Auringonlaskuja olen katsellut täällä tanssiessani. Lavan toinen reuna on vesille päin ja ikkunaseinä on kuin postikortti. KIV-tanssit, jotka tulivat ulos TV:stä juhannuksena, olivat mitä parhaimman sään vallitessa ja sainkin upeita kokkokuvia.

Soittajille on hyvät tilat ja kaksi orkesteria sopii hyvin lavalle ja lava on hyvänmallinen. Äänentoistokin on minun mielestäni ollut kohdallaan elleivät orkesterit tietentahtoen käännä väärään suuntaan nappuloitaan. 

En mennyt suurin odotuksin paikalle, en edes Varjokuvan takia. Kun orkesteri ei yksin saa tanssia sopivaksi - siihen tarvitaan tanssitaitoiset herrat. Musiikki olikin tuttua, jotain uutta, mutta se mikä koskettaa minua on hidas valssi Yö katseessasi. Niin oikeatahtinen ja niin hyvin laulettu ja soitettu. Ja niin surulliset sanat. Halunneeko kukaan muu sitä itselleen. Minä omin sen aina kuullessani. Tanssinkin sen melko hyvässä viennissä. Tosin oli aika ahdasta ja suunnat olivat osalla väestä ihan kadoksissa. Rami lauloi uudelta levyltä jotain. Pitää kuunnella levyä pitkästä aikaa.

Toinen orkesteri Fantasia oli hyvä ja kunkkukin meni. Uusia tangoja ja laulelmia oli joukko mukana. Jos nyt Saulin tango mielestäni oli oikeaa tangon suuntaa. Basistilla on mukava pilke silmissä ja muistan hänet mm. Lapin "hiihdän päivät tanssin yöt" matkoiltaniSilmänisku Taitaa muistaa varmaan paremmin edellisiä läsnäolojani kuin minä itse. Hän on taitava soittaja. Tangokuningas on eläväinen esiintyjä, enemmänkin ehkä showmaailmaan sopiva. Esiintyykin revyyssä?musikaalissa? tai jotain. Hän on kyllä tehnyt työtä kuninkaallisen kruununsa eteen, niin ennen kuin jälkeenkin voittonsa, joten onnentoivotukset hänelle.

Mutta sitten ne tanssit. Alkuilta oli sopivassa väljyydessä tanssimista, mistä illan ilo syntyikin, kun haettiin koko ajan. Kävelijöitä ei ollut illan aikana yhtään hakijoissa. Eikä kyselty mistä neiti on tullut. Klo 10 saakka tanssin kaikki muut kappaleet paitsi jenkat ja yhdellä soitolla menin kahville. Senkin jälkeenkin hyvää vientiä ajoittain ja naistenhaulla tein rohkeasti hakuja. 

Mieleeni jäi illasta oikein hyvä tangomies, useita kappaleita muitakin tanssin hänen kanssaan. Nähty jossain aiemminkin, tanssittukin. Jenkat myöhemmin illalla sujuivat Mattilan tyttöjen  kotiseudun herran kanssa. Hidasta valssia sain tanssia vanhan tanssinet-tutun kanssa. Harvoin nähdään. Polkat sujuivat vieraan herran kanssa ihan kohtuudella. Haki ensin fuskulle, mitä vei hyvin. Käsi/sormiotteet olivat hänellä mallikelpoiset. Kiitinkin häntä niistä taidoista. Chachaata taas tanssin sylitanssina, tosin ihan mukavan tutun kanssa, joka ei harrasta kädenalitansseja. Oikeaa jiveäkin tanssin muuten vaan. Ihan vieraita herroja hakijoissa oli useita enkä ennättänyt heistä montakaan hakea kun hain joitain tuttujani. Masurkkaa en kuullut illan aikana.

Tanssit jatkuvat ensi kesänä ja tämä paikka pysyy varmasti mieluisimpana kesälavana edellyttäen, että orkesterit ovat minulle mieleisiä. Toivon, että tämän kesän suuntaus jatkuu. Kiitos tästä kesästä Virtain Hiekkaranta!