10.10.2010 Kivistön työväentalolla

Aluksi tuntui, ettei orkesterin musiikki jotenkin kulkenut. Taukomusiikki oli hyvä koko ajan. Eki aloitti tavallisella valssilla, joka oli outorytminen. Vikaa oli kai jaloissani, jos oli lavallakin. Tanssiminen tökki koko ajan. Seuraavissa kappaleissakaan muutosta ei tullut. Eki lauloi jotain mikä ei käynyt hänen äänelleen.

Mutta kuitenkin illan jatkuessa alkoi kaikki mennä kohdalleen - niin laulut kuin soitot. Polkat olivat todella hyvärytmiset ja monta kaunista muuta kappaletta. Tangot olivat tangoja. Sambaa en kuullut, poistuin tuntia ennen päättymistä. Kuulin, että heillä on hyvät masurkat ohjelmistossa, lie soitettu lähtöni jälkeen, ehkä. Tanssiväkeä oli tavanomaista vähemmän. Samaa on ollut kahtena edellisenäkin vuotena. Poissaolollaan loistivat muutamat tanssituttuni.

Vuorotuntihaku toimii hyvin. Tanssiinhaut olivat ajoittaisia, joskin alussa sain olla lattialla peräjälkeen. Sitten naistenhaulla tein parhaani ja hain niitä herroja, jotka olivat hakeneet. He olivat kaikki minulle mieleisiä. Kahden eri herran kanssa tangot tuntuivat tangoilta. Kolmas tangoherra vei hieman kilpatanssimaisella tyylillä, joka ei tuntunut hyvälle eikä saanut sieluani värähtämään. Mukavia tansseja oli useita ja toisen naistentunnin alkaessa hakemiseni tyrehtyi paitsi Punatukkaiselle tytölle tangolle hain toista kahdesta tangoherrasta ja sen jälkeen oli sopiva hetki poistua.

Ulkona oli alkanut sataa ja tuuli riepotteli märkiä keltaisia lehtiä ympäriinsä. Vielä päivällä kotinurkilla isot vaahteranlehtipolut kahisivat ihanasta jaloissa - nyt ne olivat liukkaita. Syysmyrsky lähestyy.