21.10.2010 Peurunka

Vaikka on välillä aikoja, ettei ole ollut tilaisuutta olla FBI Beatin ja Markus Törmälän tanssi-illoissa, niin kun heidät tapaan, aika menettää merkityksensä. Samat "pojat", aina yhtä iloisina, aina yhtä hyvin soittavina ja niin mieleistä musiikkia kaiken aikaa. Illan aikana esitettiin monta vanhaa kappaletta, jotka ovat tosi hyviä. Rautalankapitoista musiikki oli, mutta se on kauniisti sointuvaa. Niin tuli mm. rokkia, sambaa, rumbaa, buggia, foksia, fuskua, hidasta valssia ja tangojakin.

Illan tanssimispuolella en voi kehua. Ensinnäkään väkeä ei ollut aluksi paljon koko paikassa ja lähikaupungin tanssiseuran väkeä oli useita. He hakivatkin toisiaan niin kuin joskus ennenkin tässä paikassa. Onneksi orkesterin musiikkia oli hyvä kuunnella pehmeillä sohvaistuimilla.

Illan alun hitaille valsseille haki muualta oleva tuttu herra ja myöhemmin illalla tanssimme kävelyiskelmää keskustellen sydämistä, niin kuin eliminä, vaikka minulla ei koko illan ajan ollutkaan sydämellinen olo.

Eräs hyvin tanssiva herra haki bugille. Ehkä kerran tanssi-illassa on alkanut hakea. Joskus aiemmin hän moitti käsiotteitani, vaikka joku toinen on niitä kehunut. Kun eräs herra vie epätahtiin esim. fuskua, niin en tiedä tanssinko oman tanssini vai yritän seurata häntä. En kyllä pysty sulkemaan musiikin rytmiä korvistani, joten ei välttämättä kovin kaunista katsottavaa ollut ko. laji yhteistyönämme. Erikoinen oli eräs foksi vai lie ollut jotain muuta, mitä en emmärtänyt tai jalkani eivät ymmärtäneet. Olisikin pitänyt kysyä soittajilta, mitä he itse katsoivat esittävänsä. 

Paikalla oli maanviljelijäjoukko messumatkalla ja muutama heistä oli tanssimassakin. Yhden kanssa tanssin ja ihan kiva vaihtoaskel oli hallussa. Mutta huono olo jäi tangosta, ainoasta mitä illan aikana tanssin, vaikka se ei ollut ainoa esitetty. Viejä oli yököttävän oloinen, vanhalle viinalle haiseva melko varttunut herra, jonka tilaa en ennättänyt tajuta hakutilanteessa. Taisi oma vainu olla epäkunnossaItku

Harvinaista, että sain tanssia tässä paikassa polkat. Tuntematon herra haki, mistä lie arvannut, että laji on hallussani. Koko illan hän tanssi muutoin parinsa kanssa. Polkat olivat kyllä nopeat, ihan liian nopeat, että ennättäisin nauttia niistä. Sanoinkin soittokunnalle ajatukseni. Ehkä jotkut toiset haluavat nopeutta enemmän. 

Illan lämpimin hetki oli, kun tauolla halausten kera kuvasin pojat. Tyylikkäät puvut päällä he ovat silmänruokaa. Heidän kappaleensa "Jäi susta jälki" on yksi heidän parhaitaan. Viimeisellä julkaistulla levyllä "Kuulethan mua" on monta kaunista kappaletta. Nytkin se soi taustallaHymy