14.10.2010 Peurunka

Orkesteri La Strada oli aloittanut kello 20. Aloitusajasta ei voi koskaan olla varma tässä paikassa. Joskus aiemmin, joskus myöhemmin ja tuskin on orkesterista kiinni.

Olin paikalla puoli tuntia aloituksesta. En kyllä haluaisi myöhästyä yhtään minuuttia, silloin kun olen heidän iltaansa tulossa. Anitan ensimmäinen osuus päättyi noin kello 23. Tanssivan väen vähyyden takia poistuin, vaikka mielelläni olisin vielä kuunnellut orkesteria.

Orkesterin musiikki on tosi mahtavaa, upeaa, jota harvoin saa kuulla. Anita Hirvonen lauloi myös hyvin ja osaa ottaa yleisönsä avoimuudelleen. Väkeä oli vähän aluksi eikä kovin suureksi muodostunut myöhemminkään. Pöydissä oli istumassa ravintolaväkeä/kuntoutujia ja muutamia tanssimaan tulleita oli ryhmittyneinä orkesterin vastakkaisella seinämällä oleviin pehmeisiin istuimiin.

Yllättäen minua haki herra, joka joskus on pitänyt neuvontasession tanssin aikana. Jotenkin olen sijoittanut hänet tanssimaailmani ulkopuolelle. Nyt hän haki minua rumballe ja salsalle (orkesteri ilmoitti sen mamboksi?). Hyvä oli vientinsä eikä neuvoja tullutHymyTällaista neuvovaa herraa tietysti joskus seuraan, millaisia naisia hakee, miten vie yms. En kyllä tuntenut olevani sen huonompi kuin hänen kanssaan tanssivat naiset. Ehkä henkilökemia kulkee eri linjoilla. Nyt hän tanssitti erästä rouvaa tiheään, joka on tavallinen tanssija siinä kuin moni muukin tanssipaikoilla.

Mukavat jivefuskut tanssin herran kanssa, joka on joskus tanssittanut salin ympäri chachaata, mikä on minusta todella mukavaa. Etenevä liikkuminen kuvioilla on hauskaa. Nyt sen sijaan haki kookas varttunut herra chachaalle. Aurinkoinen herra haki foksille. Tansseissa tapaamani viejän osan hallitseva nainen haki bugille ja se olikin hyvin viety. Vähäinen tanssiva väki oli pääosin tuntematonta. Niinpä tanssittuja kappaleita ei kertynyt paljon.

Olin mielestäni antanut kesällä erään instrumentaalilevyn orkesterin käyttöön taukomusiikkiin, mutta se tuntui hävinneen. Rumpali ei tiennyt siitä. Ehkäpä saan annettua suoraan hänelle seuraavalla kerralla.

Odotettu lumisade oli alkanut tullessani ja palatessani ei enää juuri mitään. Kotimäellä oli kyllä satanut. Suotuisa on paikka talven tulolle.