08.10.2010 Jämsän Paviljonki

Mahtavat tanssit sai aikaan Martti Metsäkedon orkesteri. Musiikki oli kymmenen plus. Kun tanssiväkikin oli hyvinkin tanssitaitoista, niin voin sanoa olleeni tanssimassa.

Orkesteri on tullut tutuksi vuosien saatossa ja tuovat jokaiseen tanssi-iltaani riemastuttavan olon. Charmikas herra ja taitava puhaltaja, El Papa, on myös lämmin ihminen. Salsat ja jivet hengailimme taukomusiikin aikana ja samalla viime aikojen päivitykset ja voinnitkin ennätimme jutella. Martilta jää aina aikaa pienelle juttuhetkelle. Muistin taas "tilata" Tomin seuraavaan tanssi-iltaaniViaton

Eipä sillä, elämää parantavia hetkiä koin myös erään muun herran kanssa. Oikeastaan ihmettelin hänen avoimuuttaan minulle ventovieraalle ihmiselle. Toisaalta minulle on todettu monta kertaa, että osaan kuunnella. Ja vielä illan tanssimisen ulkopuolelta - tilasin uudet tanssikengät. 

Paikalla oli muutama etelän entisen elämäni tanssiherroja ja silloin tunnen olevani mitä suuremmin tanssimassa. Niinpä kahdet humpat menivät buggina, joskin joka tanssi ei ihan sujunut viennin mukaan, mutta ei tainnut haitata. Herra haki vielä ihanille sylitansseille ja niitä olen tanssinut hyvin mielelläni hänen kanssaan. Hänen vientinsä saa varmaan jokaisen naisen tuntemaan itsensä ainutlaatuiseksi. On ollut ilo saada tanssia silloin tällöin hänen  kanssaan.

Myös toinen samasta suunnasta oleva herra on yhtä hymyä, kun kohtaamme tanssipaikalle. Niin sujuivat illan tanssit useissa miellyttävissä vienneissä. Sain tanssia oikeaa foksia ja tunnelmallista rumbaa. Eräs paikallinen herra yllätti useilla hauillaan ja niinpä siinä sivussa menivät masurkat ja polkatkin. Tuttu oli myös jenkalle hakenut herra, jonka viennissä oli mukavat kuviot. Valssia ja hidasta valssia, chachaata ja rumbaa ym. sisältyi iltaani usean herran kanssa.

Vuorotunti soi tilaisuuden vastahakuihin, joihin kyllä pyrin, sillä kaikki hakijat olivat hyviä tanssijoita. Ennätin hakea tuntematonta herraa tangolle ja vienti oli hyvä. Tangolle on vaikeaa hakea, jos en ole tanssinut aiemmin herran kanssa tai en edes nähnyt hänen tanssivan. Nyt hakuni onnistui hyvin, vaikka en tietänyt herrasta mitään.

Vaikka paikalla oli muualtakin tulleita tanssijoita, niin  sisäpiiriläisyys korostui paikallisen tanssiseuran keskinäisillä hauilla. Eipä sillä, jokainen hakija, olipa se mies tai nainen, hakee ketä haluaa, mutta mitä siitä seuraa on eri asia. Halutaanko, että paikassa käy laajemmaltakin alueelta tanssijoita ja miten varsinkin naisenemmistöön suhtaudutaan. Kun tanssipaikkana tämä paikka ei ole suuri, jos ei nyt pienikään, niin varsinkin naistenrivissä kiinnitetään huomio, miten haut toimivat paikalla. Kun jokaiselle kappaleelle ei pääse tanssimaan, niin hyvin ennättää jutella tuntemattomienkin naisten kanssa. Tunnelma ei joka kerta ole kovin auvoinen ja seuraavaa kertaa ei saata ollakaan. 

Paikassa on ilmainen vaatesäilytys ja vesi on ilmaista. Kahviossa on edulliset tarjoukset ja makkaraakin oli, ainakin nyt, mikä tosin loppui ennen illan päättymistä. Tänä iltana oli hyvää tilaa tanssia, sillä paikalle oli saapunut vain tanssitaitoista väkeä.