22.10.2010 Keurusselkä

Oli hieman aikaa edellisestä Keurusselän käynnistäni. Nyt olin paikalla orkesterin ja solistinsa takia. Rainer Bollström ja Graniitti esittävät hyvää tanssimusiikkia. Yllätys oli, että paikassa lähes kaikki olivat pariskuntia ja ikääkin oli väellä. Muutamia ilman seuraa olevia ihmisiä oli paikalla. Ehkä useampi herra olisi voinut saada vapaaillanSilmänisku 

Paikalla näytti aluksi olevan vain yksi tanssitaitoinen herra, jonka kanssa illan aikana tanssin tavallisen valssin, jenkat, buggia ja hitaat valssit. Tangolle haki jossain vaiheessa eräs tuttu, vanhempi herra ja sujui ihan hyvin. Tangotaivas siinä ei auennut ja alan uskoa, että se on siirtynyt toiselle puolelle maapalloaItku 

Eräs herra haki  tavalliselle valssille. Sen vei hyvin, mutta mukana seuranneessa ominaishajussa oli kestämistä. En muistanut sitä, vaikka tiesin asian. Sitten tanssitaidottomannäköinen vanhempi herra haki ja vielä kysyi, että mitenhän tätä tanssitaan. Ehdottelin vaikka musiikin iskujen mukaan yrittämistä. Se siitä, veikin ihan hyvin ja oikein sujuvasti foksia. Tunnisti minut Haapamäen Suojan tansseista, joissa käy vaimonsa kanssa. Heillä on mökki  lähiseudulla. Asuvat Urjalassa ja Tanssiorkesteri Sykkeestäkin puheltiin. Sitten eräs myös Suojan herroista haki chachaalle, arvosana 6. Sanoi hakevansa jollekin muulle, ei näkynyt enkä kaivannut.

Illan solisti Raikku tuli istumaan tauolla lähelle, kun pehmytpenkissä istuin. Tervehti, juteltiin kaikenlaista, uusista kappaleista, äänentoiston kuuluvuudesta yms. Sama entinen Raikku hän on. Taitaa olla tosi kauan, kun hänet tansseissa olen tavannut ensi kertoja. Orkesterikin on ennallaan, mitä viimeksi oli tansseissa. Hyvin soittavat ja orkesterin monitoimimies Varis laulaa hyvin. Kesken juttelumme tuli minua hakemaan tanssimaan herra, joka ei sitten osannut tanssia yhtään. Olisin voinut kieltäytyä, kun juttuhetki Raikun kanssa oli kesken, mutten älynnyt - tyhmä minä. 

Tanssit alkoivat klo 21 ja olin paikalla kolme tuntia. Soittajia ja Raikkua kyllä voisin kuulla koko illan, mutta nyt tanssijoiden tason takia en jäänyt pitemmäksi aikaa. Jonkinasteista tanssin iloa haen tanssi-illassa enkä ole tullut jutustelemaan ja seisoksimaan tanssin aikana lattialla.