28.11.2010 Kivistön työväentalolla 

Kyllä oli taas soitot hyvät ja puhallukset Köpiltä ja Projektilta. Saksofoni ja trumpetti illan kappaleissa edustivat laatua. Ilolla heitä kuuntelee.

Tanssit sujuivat aluksi hyvin, vaikka en alkuvalssille päässyt. Mutta sen jälkeen kutsut kävivät. Naisten ensimmäinen vuorotuntihakukin meni hyvin, mutta sitten melkein jumituin penkkiin. Kaakonkulmalta oli hyvä polkantanssija paikalla. Nyt hain häntä foksille. Oli ollut edellisenä iltana tutustumassa Martin Kievarin tanssipaikkaan. 

Jenkalle haki alkuillasta pitkä tumma vanhempi herra. Olemme tanssineet joskus ennenkin. Polkat olivat hyvät, mutta liian nopeasti soitetut. Saa siinä pulssin nousemaan. Masurkat olivat sopivat. Vienti oli kympinarvoista.Tavallinen valssi ja humppa erään pariskunnan herran kanssa oli sujuvaa. 

Hyvät tangot sain tanssia ekatunnilla tangoa kovasti harrastavan herran kanssa. Vienti oli myös hyvä. Sitä ennen hän haki myös humpalle.  Isokenkäisen herran kanssa tanssin foksin. Haki myöhemmin tanssikengät autostaan. Osaa viedä sambaa hyvin.

Kolmannella tunnilla aluksi sain kävellä nopeaa kappaletta. Sitten haki vaalea, kookas, erään pariskunnan herra hitaille valsseille ja olivat illan parhaat. Vienti oikeaa, ykkönen hallussa, kaikki hitaan valssin edellytykset täyttyivät. Hain häntä viimeiseksi 4. tunnilla, naistenhakua eli kahta herraa vain hain ennen poislähtöäni. Hänen kanssaan jotain slovaria tanssimme ja Il Mondo-kappale soi upeasti puhaltaen instrumentaaliesityksenä. Janne Leino sen ennen lauloikin - Charlies-orkesterissa ollessaan. Olivat hyvät ja kauniit kappaleet tanssia.

Toinen haettu herra ennen lähtöäni on hyvä tanssimaan polkasta alkaen ja herrasmies on muutoinkin. Ei ollut vaihtoaskelta foksin vienti vaan persoonallista tulkintaa. Hän on kovin käteenkäypä tanssissa.  

Illassa oli miinuspuoliakin. Tangot ja rumbat olivat syynä.  Taukomusiikin tangoja en päässyt tanssimaan. En muista kenen haulla olivat. Olen liian hidas naistenhaulla hakemaan. En halua syöksyä hakemaan ketä tahansa, en ainakaan tangolle. Sitten naistenhaulla kauniit rumbamaiset kappaleet Sua liikaa rakastan ja Jäljet hiekassa. Ei jäänyt sopia haettavia. Istuin penkissä ja yritin kestää ja vain kuunnella. Miksi se on niin, että mitä haluaisin tanssia hyvässä viennissä, harvoin saan ja sitten muita saatan saada ja ne eivät korvaa millään tangon ja rumban tunnelmaa.

En odottanut mennessäni tanssin puolelta erityistä. Alku oli hyvä, sitten hetkittäin masentavaa. Miksi ei joku ilta voisi olla täydellinen koko ajan. Sellaista ei kai ole olemassakaan ellei itse niin tulkitse.