06.01.2011 Kivistön työväentalolla

Kolmimiehinen Unto Satorannan yhtye sai loppiaisena aikaan ihan mukavan tanssi-illan. Kappaleet olivat tanssittavia eikä soitoissakaan vikaa ollut. Satoranta itse lauloi. Lisäksi oli hanuria soittava herra ja saksofonia ja klarinettia soittava herra. Puhaltimet ovat kyllä orkesterissa kuin orkesterissa plussaa ja kappaleet tuntuivat oikein miellyttäviltä korvaan.

Väkeä ei ollut kertynyt paljoakaan. Oli sopivasti tilaa tanssia. Herrojen viennit olivat sujuvia. Illan alkupuolella oli oikein mukava humppa erään tuntemattoman oikein siististi puetun herran kanssa. Kun hidas valssi alkoi soida myöhemmin, siirryin penkkiin istumaan. Herroissa ei näyttänyt olevan tuttuja, joiden tiesin osaavan lajia. Humpanviejä ilmaantuikin eteeni ja vastasi kysymykseeni, että osaa hitaan valssin. Epäilys kävi mielessäni, mutta niin lähdin mukaan. Ei hän osannut hidasta valssia eikä osannut soveltaa tavallisen valssinkaan askelia. Siinä pysähtelimme ja kopsuttelimme toistemme kenkiä. Kai jäi molemmille huono olo tanssista. Muutoin tanssitut kappaleet menivät hyvin rytmeissä ja välillä ihan lajeissakin.

Tässä paikassa oleva vuorotuntuhaku suo mahdollisuuden hakea ketä haluaa, jos sattuu olemaan nopea. Nyt kun herrat olivat hyvin esillä, kun heitä ei ollut monta riviä, niin onnistuinkin aika hyvin hauissani. Enhän minä joka kappaleelle ennätä, jos en välttämättä haluakaan. Riittää, jos saan tanssia muutaman mieleisen kappaleen sopivan, itsevalitsemani herran kanssa.

Sambat ja chachaat olen tanssinut muutamia kertoja saman herran kanssa. Hakee meistä kumman vuorolle sattuvat. Ketään muuta en hakisi samballe, sillä en tunne sitä lajikseni heikon vartalonkäyttöni takia. Hänen kanssaan se vain sujuu. Lajinominaisuuden perään olen siinä lajissa.

Liikuntaa tuli tällekin illalle. Tanssit alkavat kello 17 ja päättyvät 21.30 seutuun. Yleensä lähden ennen päättymistä, kun väki on vähentynyt.