10.04.2011 Kivistön työväentalolla

Tänään ei ollut tungosta. Tangokuninkaat olivat saanet väen liikkeelle kolmena edellisenä sunnuntaina. Nyt oli mukava sopivan väljässä tanssia. Illan orkesteri oli Odessa, joka oli kolmimiehinen. Laulava Pertti Niemi soitti myös haitaria. Basisti ja kosketinsoittaja olivat mukana. Rumpuja ei ollut eikä rumpaliakaan.  Ääni kyllä kuului, sillä musiikki tuli koneelta ymmärrykseni mukaan koko ajan. Sen huomasi siitä, kun kappaleet loppuivat kuin seinään. Siihen ei meinannut kroppa sopeutua.

Mutta ei musiikissa muutoin vikaa ollut. Hyvää tanssimusiikkia läpeensä. Tangoja soitettiin kaikkiaan ainakin neljät. Tanssiväessä on oma varttuneiden joukkonsa ja sen huomaa, kun alkuvalssi alkaa kuulua. Herrat köpittävät kiiruusti oman tutun daamin luokse. Onneksi paikalla käy muutakin väkeä, joten illan aikana tanssimaan pääseminen onnistuu.

Taisi onni kohdata minuakin, kun tanssimaan haki kolme herraa, joiden kanssa en ennen ole tanssinut. Siistiä vaihtoaskelta menimme. Yritin hakea takaisin naistenvuorolla, mutta taisin löytää vain yhden heistä. Tuttuja herroja haki minua useampi ja heitä haen mielelläni takaisin.

Eräs harvemmin näkemäni hyvä tanssiherra oli paikalla ja tanssimme ehkä kohteliaisuustanssit, ehkä… Minä tosin voisin tanssia hänen kanssaan vaikka koko illan. Hän on yksi parhaista tuntemistani polkkaherroista ja polkat hänen kanssaan ovat olleet iloa tuottavia. Nyt sitten polkat esitettiin naistenvuorolla ja minä istuin penkissä. Istuin kuin juuttuneena siihen, vaikka minulla olisi ollut tilaisuus hakea häntä ja kokeilla, miten polkka minulta sujuisi kuukausien tauon jälkeen. Tajusin hänen odottavan hakemistani. Onneksi joku sitten haki hänet. Ei ollut monta polkantanssijaa lattialla, kun soittoaika oli illan lopulla Osa väestä lähtee aika ajoissa kotiin.

Uusi tuttavuus tuli omalla haullani ja vaikka hitaat valssit eivät sujuneet ihan mallikelpoisesti, niin jokin hänen vientityylissään miellytti minua. Hän haki sitten foksille myöhemmin ja uudella naistenvuorolla vielä hain häntä jollekin. Välttämättä erinomainen tanssitaito ei aina ratkaise, onko tanssiminen mukavaa jonkun kanssa. Hänellä oli selkeä rytmitaju, vaikka tanssiminen oli ehkä alkukilometreillä. Hänestä tulee vielä hyvä viejä.

Vielä tangoista. Kolmet tangot sujuivat rauhallisesti. Toisen naistenvuorotunnin alussa olleelle tangolle ennätin hakea tangomiestä. Aiemmin mainitsemani hidas valssi oli nimeltään Lumous ja minusta tuntui, että sen täytyi olla elokuvamusiikkia tai jotain vastaavaa. Siinä oli hienoutta. Googlella löytyy kaikkea ja kappaleella oli ulkolainen alkuperä ja mainittiin, että Finkut olisivat sitä esittäneet. Pitäneekö paikkansa tai ei. Kappale oli kyllä yksi kauneimpia, mitä olen kuullut lajissaan. Mahtaisikohan mistään saada levyä tai löytää muuta äänitystä. Etsintäni jatkuu….