24.03.2011 Peurungassa

Peurungan torstain tansseissa esiintyivät Saija Tuupanen, tangokuningatar vuodelta 2003 ja uusi orkesterinsa Savanni. Kovasti odotin tätä tapaamista, sillä olin pitänyt hyvin paljon  vuosien ajan Saijan ja Tornados-orkesterin yhteistyöstä. Reilu puoli vuotta sitten päättyi yhteiset esiintymiset entisen orkesterin kanssa. Niinpä uusi orkesteri oli mielenkiintoni kohde ja korvani ja tuntosarvenikin olivat herkkinä.

Orkesteri soittelikin hyvää musiikkia ennen solistin esiintymistä. Äänentoisto oli kohdallaan - suunnilleen. Kosketinsoittaja-haitaristilta oli oma sovitus tangoon Hiljainen kylätie. Hienosti soitettu. Orkesterin väki oli koottu kuin Iines Ankan kakku - ripaus sitä ja hyppysellinen tätä. Ihan hyvässä mielessä - kakkuhan oli tunnetusti hyvä ja reseptiä haluttiin. Rummuissa oli mm. Jukka Hallikaisen orkesterissa soittanut herra ja basisti oli ollut mm. Fantasiassa. Kitaristi oli näyttämässä taitojaan josko kelpuutetaan joukkoon. Porukka oli ilmeisen taitavaa, mutta .....

Saija aloitti iskelmällä - odotin kovasti, että tangolla, mutta ei tällä kertaa. Hän esitti monia kauniita jo aiemmin kuulemiani kappaleita ja niistä pidän. Uuttakin oli mukana. Mutta... oliko esiintymislava liian matala, vai koko lava huonossa kohdassa salissa vai pelkästään orkesterin innostus. Äänentoisto kohosi lukemiin, joita en ymmärtänyt. Lisäksi Saijan ääni jäi basson ja rumpujen äänten alle. Varsinkin rumpali veti osuutensa niin voimakkaasti, että luulenpa, että Saija hänen edessään pienellä lavalla ei ilahtunut tai mistä sen tiedän. Saijalla on niin kaunis ääni, ettei orkesterin soitot saa minun mielestäni nousta yli sen. Kun mietin miten Tornados soitti, en koskaan muista, että näin olisi käynyt. Tornados antoi tilan Saijan äänelle.

Illan mieluinen yllätys oli, kun Saija oli ottanut ohjelmistoonsa entisen orkesterinsa kitaristin Kai Läätin laulaman hitaan valssin Sieluni soitto. Se kappale koskettaa aina - Saijalle kiitos. Illan päätteeksi kiitoskappaleenaan hän lauloi koko illan odottamani tangon Vie meidät rakkauteen.

Illan asiakaskunta ei ollut juuri tanssiväkeä, muuta väkeä kyllä runsaastikin eli osan aikaa lattia oli täynnä ravintolatanssijoita. Oma iltani sujui lähes kuunnellen. Kahdet parit hitaita valsseja tanssin ja rumbaa kauniisti vietyinä. Humppa sujui kävelynä ja tangot samaan tapaan. Kun tanssit alkavat jo kello 20, niin puolen yön jälkeen olin jo omassa sängyssäni. Jäin vielä miettimään, miten Savanni-orkesteri mahtaa soittaa isolla lavalla. On se vielä "tarkistettava". Ehkä malttia tarvitaan soittoon.