28.05.2011 Höyryveturipuisto

Tämä paikka ei välttämättä ole mikään tanssiväen paikka. Vaikka kyllä kaikki suunnilleen ovat tulleet tanssimaan. Ja kuitenkin ne joita ei oikein tanssijoiksi katsota ovatkin niitä, jotka tuovat euroja paikkaan ostamalla talon tuotteita ja itse asiassa pitävät pystyssä koko tanssipuolta. Ei ns. tanssijoiden lipputuloilla ja vichyvesipullon hinnoilla ole suurtakaan merkitystä. Niin, se oli nytkin.

Kun kuitenkin asetun läsnä olevien tunnelmiin, heillä oli hauskaa. Tanssivat tavallaan, hymyilivät soittajille ja sanoivatkin jotain. Se on kai sitä oikeaa tanssitunnelmaa, jonka varsinaiset tanssinharrastajat katsovat ainakin jossain paikoissa haittaavan heidän tanssimistaan. Hyvä tanssija kyllä osaa luovia heikompien välissä. Onko kyse vain, ettei erilaisuutta sallita. Oikeastaan jos ajattelen syvällisemmin, pitääkö tanssipaikassa olla kaikilla joku sama taso, tyyli ja ymmärryskin. Suomalainen tanssipaikka/lava on kaikkia varten. Miksi pitäisikään rajata oikeuksia…

En minäkään pidä joistakin asioista tanssipaikalla, mutta ainakin välillä yritän ymmärtää. Jos en ymmärtäisi, miksi yleensäkään menen johonkin paikkaan, jonka tyyliä en kestä. Niinpä mieleisen orkesterin/esiintyjän läsnäolo vie pois negatiiviset ajatukseni. Voimaorkesteri ja Antti Ahopelto ovat ne, joiden vuoksi hyväksyn muita seikkoja tanssipaikassa.

Illan musiikit olivat kyllä sellaiset, että kannatti olla paikalla. Antti on tangolaulajana yksi parhaista ja toivonkin, että menestyy tämän vuoden tangolaulukilpailuissa. Voimaorkesteri osaa myös sopivat tanssikappaleet, joita on mukava tanssia.
Muutamien herrojen kanssa illan mittaan sain tanssia, mutta enemmän olisin toivonut saavani tanssia hyvän musiikin tähden.

Illan miellyttävyyttä jatkoivat Antin tukijoukot, vanhemmat ja ystävät. Vanhempien tanssia on mukava katsoa. Hidas valssi Antin isän kanssa oli jo edellisilläkin tapaamisilla oikein mukava tanssia ja niin oli nytkin. Taisin tavata toisen kerran heidän mukanaan tulleen erään toisen pariskunnan herran. Harvoin kukaan minulle on sanonut, että lukee päiväkirjaani. Hän halusi tanssia kerran Haapamäen Suojalla kanssani ja nytkin tuli hakemaan.

Basisti Peten kanssa oli puhetta tulevan viikon etelän matkastani ja niin hän sai minut sovittamaan kotimatkani Haikan lavan kautta kotiin. Mielenkiinnolla odottelen uuden lavan näkemistä ja miten siellä tanssitaankaan