24.05.2011 Jyväshovissa

Tiistai-iltana tanssiravintolan puoli aukeaa yhdeksältä. Eikä juuri ketään ole vielä siinä vaiheessa - joskus tarkistettu asia. Niinpä meni puoli kymmeneen vai ylikin, kun olin yläkerrassa. Nyt oli jo muutamissa pöydissä ihmisiä. Levymusiikki oli soimassa. Siinä naistenhuoneeseen mennessäni tapasin jo Antin ja pian koko soittokunnan.


Voimaorkesteri aloitti kymmenen nurkilla ja muutamia pareja oli tanssimassa. Lattia oli täysi sitten toisen tunnin aikana, jolloin Antti aloitti osuutensa. Hyvät olivat orkesterin esittämät kappaleet, tanssittavan hyviä. Basisti hoiti lauluosuutta alkutunnin. Tangotkin sopivat alussa - Hiljainen kylätie ja Punatukkaiselle tytölle. Antti aloitti sitten Täysikuulla.

Tangolla minun mielestäni jokaisen tangokilpailuihin osallistuneen tulisi aloittaa ilta. Usein ei niin ole. Joskus saattaa yksi tango illassa kuulua niiltä kandidaateilta, jotka häipyvät kilpailujen jälkeen rivimiehiksi tai -naisiksi tanssipaikoille. Onneksi on monia, jotka muistavat olleensa kilpailemassa nimenomaan tangolaulussa ja pitävät ohjelmistossaan myös tangot.

Toinen Antin aloituksen tangoista oli Hurmio, joka kuuluu minun mieleisimpiin tangoihini. Antin osuudessa oli meneviä kappaleita kuten Rokotus. Osuutensa hän päätti Hopeisella kuulla ja Olet maailman. Niin monta kertaa Antti on aloittanut aiemmin Hopeisella kuulla, että sitä odotan aina. Se on upea kappale ja sopii Antin äänellä ja on minun mielestäni hänen paras kappaleensa. Minulle tulee sama nostalgisen mahtava tunne hänen Hopeisesta kuustaan kuin Kari Piirosen laulamasta Punaiset lehdet - tangosta.

Tanssillinen osuuteni ei mennyt ihan yksin kuuntelulle. Kahdeksan kappaleparia olin tanssimassa ja lähes kohtuullisessa viennissä. Mitä jos oikein mallikkaasti ja oikeassa tahdissa soitetut hitaat valssit vietiin jossain muussa tahdissa tai sinnepäin, mutta loppuun ne menivät.

Voimaorkesterilla on kesän aikana sunnuntai-iltoja Haikan lavalla ja Anttikin on joissakin illoissa mukana. Ehkä minäkin pääsen katsomaan ensi kerran tämän kauniin kesälavan. Antti puolestaan on lähiaikoina Seinäjoen tangolaulukilpailujen semifinaalikarsinnassa. Toivon kovasti menestystä hänelle - ansaittua tangokuninkaallisen kruunua.