03.06.2011 Esakalliolla

Viikkopyhä soi tilaisuuden pitempään vapaaseen ja sain suunnitella kylä/tanssimatkaa eteläiseen Suomeen. Ehkä en pelkästään tanssipaikkojen takia olisi lähtenyt tälle lämpöiselle matkalleni. Hellepäivä oli. Tosin pienten ihmisten alkujen tapaaminen ei onnistunut kaikilta osin ihan niin kuin olin toivonut, mutta ei aina kaikki mene suunnitelmien mukaan.

Yöpymispaikka Somerolla oli ennestään tuttu, kolmas kerta samassa majoitusliikkeessä. Edullinen ja kauniilla paikalla sekä lähellä illan tanssipaikkaa Esakalliota. Olin ajoittanut matkani niin, että ehdin ennen tanssien alkua olevalle Kati Koiviston pitämälle rumbakurssille. Siinäpä oli esimerkillisesti vedetty puolitoista tuntinen.

Ja väkeä oli niin, että isoa salia kiersi täysi rinki. Naiset olivat paikallaan ja herrat kulkivat eteenpäin vaihdoissa. Paljonko lienee ollutkaan väkeä ja erehdyin luulemaan, että onpa täällä hyvä alku illalle.Noin paljon yksin rumbasta innostuneita miehiä. Aluksi miehiä oli hieman enemmän, mutta tasapareja sitten syntyi ja vaihdot olivat nopeita. Lähes kaikilla herroilla oli hyvä ajoitus rumban askeliin.

Ennätin jo ennen tanssikurssia tervehtiä Sykkeen soittajia, joilla on ollut sija sydämessäni sitten helmikuusta 2001 alkaen. Samana vuonna he voittivat Viihdyttäjä-kilpailun. Illan toinen orkesteri oli Tommys ja Charles Plogman. Illan musiikit olivat hyvin tanssittavia. Olen aina pitänyt myös Plogmanin osuudesta.

Esakallio on iso paikka. Tanssitilaa on riittävästi. Hyvin tanssivia oli paljon joukossa, mutta isompi osa tanssi tavallaan. Pariskuntia oli myös paljon ja sitten ihmettelen, miksi niin paljon miespuolisia oli vain istumassa tai seisomassa kahvion edessä lavan reunassa. No, niin kuin on monen kertaan todettu. Kukin saa lipun ostamalla vaikka istua paitsi me naiset ei kyllä haluttaisi pelkästään istua.

Tommys aloitti illan valssillaan. Sille ei kukaan hakenut. Seuranneelle jivelle haki aiempien vuosien tuttu herra. Tango sujui tuntemattoman kanssa hyvin. Ja tuntemattomia tanssittajat olivatkin. Tavallinen valssi oli vuorossa ja vienti muuten hyvä, mutta vähän väliä olimme menossa vasten takaa tulevia. Etten vain ollut hetkittäin ikävä ihminen - annoin käännöksissä painoni, sitäkin on, liukua niin, että olin itse menossa selkä edellä eteenpäin. Vanhempi herra hän oli, ehkä ei huomannut tai luuli, että onpas kokematon ja omapäinen daami. Eräs herra haki sitten bugille. Oli ollut illan kurssilla ja arveli, että kun rumbaakin harjoittelin niin ehkä buggkin sujuu Tommysin ensimmäisen osuuden jenkalle haki monilla tanssipaikoilla näkemäni herra. Jotain tanssittukin. Nyt kysyi voiko viedä miten tahtoo. Oli kyllä sillisalaattia eikä edes jenkan versioita, mutta lähes pysyin mukana. Ehkä vähemmällä riuhtomisella olisi tuntunut paremmalta. Sama tyyli hänellä näytti olevan lajiin kuin lajiin. Naiset kyllä näyttivät pitävän kovista otteista  Humppaakin jossain vaiheessa tanssin.

Naistenhaulla tein muutaman haun, mutta turhan vähän. En pystynyt mitenkään kilpailemaan hyvien tanssiherrojen hauissa. Toisensa tuntevat tanssijat hakivat nopeina toisiaan. Bugille hakenutta herraa hain sitten samalle lajille. Ulkonäöltä erästä manselaista muistuttavaa herraa hain naistenhaulla, kun tulin narikasta ja hän vain sattui olemaan tulossa pois hakualueelta. Ei kieltäytynyt tanssiinkutsustani. Rumbakurssin aikana eräs herra oli istunut penkissä ja huomasin illan aikana, että rumba oli hallussa ilman illan kurssejakin. Jotain hidasta soitettiin, hieman rumbamaisuuttakin soitossa ja hain häntä. Illan miellyttävin kappalepari. Vienti oli persoonallista pienellä alueella liikkumista ja sain kyllä tsempata, että liikuin toivotulla tavalla. Siitä jäi hyvä tunne.

Puolilta öin alkoi sekahaku ja sen tiimoilta hain alkuillan tuttua herraa foksille. Hän tuntui olevan hyvin suosittu naisten keskuudessa ja ihme, ettei olisi. Hallitsee monet tanssilajit polkat ym. mukaan lukien. Tanssitut kappaleet lukumääräisesti menivät tasan, miestenhaku/naistenhaku. Eri herroja tosin oli parina. Niinpä hieman yli kolmen tunnin aikana tanssin kaksitoista kappaleparia. Ei suuren suuri, kun pidän tanssimisesta. Itseltäni jäivät tanssimatta monet mieleiset lajini. Niin kuin mm. Sykkeen Vesan laulama hidas valssi, oma häävalssinsa. Kun päivällä jäi näkemättä kolme pientä neitoa yhteensattumien vuoksi, niin ei tämä päivä ihan parhaita ollut.