27.05.2011 Kuikan lavalla


Ei ollut vielä kesän lämpöä paikalla, mutta muutoin oli välillä ihan kuuma, kun olin kesän ensimmäisissä perjantai-tansseissani Kuikan lavalla. Levyt olivat soimassa, kun menin sisälle ja muutama pariskunta tanssin tahdeissa lattialla. Orkesteri Rosso sitten aloitteli yhdeksän nurkilla vai oliko jo aiemmin. Vaihdos oli tapahtunut tässäkin orkesterissa. Jo helmikuussa oli uusi basisti mukana. Nyt kuuntelin häntä tarkemmin, lauluosuuksiaan. Komea oli mies ja komea oli ääni.

Ennen illan solistin osuutta kosketinsoittaja/haitaristi Anna-Liisa Väkeväinen, lauloi paljon. Argentiinalaiset tangotkin saimme kuulla haitarin säestyksellä ja kaikkea muuta tanssittavan hyvää musiikkia. Tarja Lunnaksella on lukematon määrä kappaleita, joissa kaikissa on hänen oma tyylinsä. Hän laulaa niin kauniin selkeällä äänellä. Pitkä on hänen lauluhistoriansa. Kaikki ne tunnetut kappaleet ovat hänen levyillään. Yritin etsiä hänen kappaleistaan jotain luetteloa ja Wikipediassa ne on aika hyvin esillä.

Uusinta uutta solistin kappaleissa oli Lasienkeli, mikä ei ensi kuulemalla ollut heti mukaansa vievää. Tunnelmallinen kappale, josta puuttui reippaus, mikä on minusta ominaista useille hänen kappaleilleen.

Tanssiminen olikin ennakkoaavistuksista poiketen mukavaa. Jos en nyt joka kappaleella ollut tanssimassa, niin paljon tanssin. Kiitos mielenkiintoisten herrojen. Uusi tuttavuuskin tuli ja mukavaa oli, että herra osasi polkan. Tanssimme myös masurkat. Nopeat jivet tuntuivat olevan hänelle mieleisiä. Jotain muutakin tanssimme, mutta illan kulku ei ole ihan tarkasti mielessäni.

Tutun herran kanssa taisimme sooloilla lavan edessä, jos muutenkin persoonallista tanssia saan tanssia hänen kanssaan. Tangot ja foksit myös erään sopivaraamisen herran kanssa olivat iloa tuottavat. Hän ei ole ihan lähiseudulta. Mukava oli taas tavata. Ne humpat jivekuvioilla ovat edelleen opin alla ja nyt ne eivät sujuneet yhtä hyvin kuin aiemmin. Harjoituksen puutetta se on. Kaiken kaikkiaan tanssikappaleiden määrä oli poikkeuksellisen suuri moniin muihin iltoihin verrattuna.