22.06.2011 Kuikan lavalla

Tämän kesän mukavin ilta oli tanssillisesti Kuikan lavalla. Kyllä oli musiikkikin aivan huippuluokkaa. Olen jo kauan pitänyt Pekka Nebelungin ja Volgansa tavasta esittää tanssimusiikkia.

Koko illan oli hyvää tilaa tanssia, jos osa tanssiväestä ehkä ei oikein tiennyt “pyöreällä” lavalla etenemissuunnista. Ei se kyllä haitannut mitään. Paljon oli hyvin tanssivaa väkeä ja näin naistentansseissa tarkoitan tietysti hyvin tanssivia miehiä. Naisia kun ei tule katsottua tai ei ainakaan heidän tanssimistaan.

Mistä minä lienen löytänytkin kadoksissa olleen hakutaitoni eikä se olisi voinut tulla parempana hetkenä. En juuri valinnut herroja muuten kuin hakemalla aina vain uutta herraa ja joka kerta sattui vielä jopa lajikohtaisesti upeat viejät. Niin oli tangoilla, joita tanssin ainakin neljät eri herrojen kanssa kuin chachaalla kahden eri herran kanssa. Ja monilla muilla lajeillakin oli aina hyvä vienti. Rumbaa ja fuskua, humppaa monin askelin, hitaita fiilistellen ja oikein hyvät polkat.

Hitaita valsseja muistan tanssineeni yhdet erinomaisessa viennissä. Toinen hitaista valsseista oli ulkomaalaista alkuperää ja kerrassaan hieno. Vaikea se oli ja ykkösen tunnistaminen oli hetkittäin kadoksissa meiltä molemmilta. Siinä oli korkean tason tanssitaidolle olevat rytmit. Mitähän viejä mahtoi ajatella. Kuulin illan aikana ainakin toiset hitaat valssit ja herra, joka oli jo tullessani ainakin hieman luvannut tanssia niitä kanssani, olikin siirtynyt muihin “tehtäviin”.

Illan orkesteriosuus alkoi heti kahdeksalta ja niin saimme kuulla tangot Hurmio ja Granada. Tangojen eliittiä. Pekka ja trumpetti olivat niissä värisyttävän hyvät. Seinäjoen tangonkilpailujen sanoitus/sävellyskilpailun satoa menneiltä vuosilta oli orkesterin basistin laulama Pyhä Toimitus, jonka hän esitti hienosti. Oikein syvä ääni hänellä on ja lauloi muutakin illan aikana. Mutta tämä tango ei ole minusta tango, jos ei moni muukaan Seinäjoen nykysuuntauksesta ko. kilpailuissa.

Pekan esittämät kappaleet laulaen ja soittaen trumpetillaan ovat se mitä tulen kuulemaan. Aina ja toistuen. Hänellä on useita ulkolaisia alkuperäiskappaleita ohjelmistossa, joissa on myös hienostunut musiikki. Ennen puolta yötä oli oikein meneviäkin kappaleita, niin nopeita, että minulle riitti katselu. Ei auttanut Reiska Taipaleen kappaleen hyräily - jaksaa vanhakin tanssia. Koko orkesteri on juuri sellainen, mistä pidän tanssiorkesterina. Taukomusiikkikin oli valittu hyvin. Oli hitaampaa ja nopeampaa. Mutta niistä paras oli Taivas salamoi, Jouni Kerosen laulama tango Seinäjoen suuren tango-orkesterin säestämänä. Mahtava tunne oli se tanssiakin. Tällaisen illan jälkeen on sielu täynnä mielihyvää. Kiitos siitä tanssiherroille ja illan orkesterille solisteineen. Nyt voin odotella juhannusta ja pientä miestä kotimaahan.