08.07.2011 Hiihtomäen lavalla

Kohta varmaan on jo kaksi vuotta, kun tässä suunnassa olen liikkunut. Olipa paikan isäntä saanut muutosta paikkaan. Oikein viihtyisäksi oli laitettu. Kahviota korjattu. Lattia oli hyvässä kunnossa. Väkeä ei vain ollut paljoa. Lämmin oli sää.

Muutamia tuttuja näytti olevan paikalla. Alkuvalssi oli soimassa, kun menin paikalle. Tanssilattian perällä oli aina yhtä tyylikkäänä Martti Metsäkedon orkesteri. Musiikki oli sitä huippua, mitä heiltä olen vuosien mittaan kuullut. Antaumuksellista soittoa ja laulua.

Valssia seuranneelle foksille vai oliko se tango, haki tuntematon herra. Jututti kovasti. Kaksi seuraavaa kappaleparia tanssin tutun herran kanssa ja jutteluksi sekin meni välillä, kun emme ole tavanneet aikoihin. Hän on hyvin tanssitaitoinen herra, joka osaa kaikkea. Joskus tangoa kanssani tanssinut herra haki foksille ja polkille eräs vanha tuttu, jonka kanssa emme polkkaa ole koskaan ennen tanssineet. Hyvin selvisimme.

Hitaan valssin alkusävelet saivat minut valppaaksi. Eikö kukaan hae. Ei yhtään sellaista tuttua herraa, jonka kanssa olisin lajia tanssinut. Tai olivat jo lattialla. Kunnes sitten eräs herra haki. Näytti tosin siltä, että hän etsi jotain muuta, mutta ei löytänyt. Niinhän se näissä “erikoislajeissa” käy. Mielellään tanssimme ne hänen kanssaan, jonka kanssa se on hyvin sujunut. Ei siinä mitään. Toivoin olevani edes tyydyttävä tanssipari tässä lajissa.

Eipä sillä, olisin voinut kyllä mennä fanittamaan orkesteria, sillä minulle se esitettiin, hidas valssi, Lumous. On se niin upea kappale, että sen voin kuunnellakin. Kiitos vielä orkesterille. Siinäpä ne tanssini olivat. Väkeä ei ollut paljoa ja tanssituttuja ei ollut montakaan. Tauolla join kahvit ja seurustelin “velipojan” El Papan kanssa.

Orkesterilavan reunalla oli näytekappale Martti Metsäkedon ja orkesterin taituri kosketinsoittaja Seppo Rehnströmin yhteistyön tuloksena hiljan ilmestyneestä tanssimusiikin käsikirjasta Komppia ikä kaikki. Selailin hieman teosta. Sopivaa luettavaa muusikoiden lisäksi myös tanssijoille.

Minulle kerrottiin, ettei näin vähän ole aiemmin ollut väkeä. Kaksi tuntia olin paikalla ja naistenhaun alkaessa ajelin kotiin. Ehkä entisen kotipaikan elämä on kokonaan mennyttä.