14.07.2011 Savion lavalla Varjokuva

Maalta matkasin lomalaisena Savion lavalle ja sieltä sitten kotiin. Levymusiikki oli soimassa. Tänä iltana paikalle oli tullut tanssiväki. Useimmiten muulloin tanssiväki loisti täällä poissaolollaan, joten jokaiselle jotakin, jos sitten eri iltoina. Kukin valitsee tanssipaikkansa/orkesterinsa makujensa mukaan. Minulle sopi oikein hyvin Savion lava ja Varjokuva.

Sää oli tälle illalle mitä upein, täysikuukin kotimatkalla. Niin oli myös illan soitot ja laulut. Taas kerran olin täysin tyytyväinen orkesterin esityksiin paitsi pienellä miinuksella polkat naistenhaun aikaan. Sekin oli vahinko, sillä orkesteri ei näe hakuvalotaulua. Ehkä se asia korjaantuu jatkossa. Kellokin on piilossa jossain orkesterisyvennyksessä. Jospa ne siirretään näkyvämmälle paikalle.

Illan aluksi oli sekahakua ja sitten miesten tunti ja naisten tunti perään. Vielä yksi miehille ja loppuillasta taisi palaa molemmat valot. Paikalla oli tosiaan hyvin tanssitaitoista väkeä ja lajeja osattiin runsaasti. Niitä osattiin myös soittaa sopivasti. Orkesterimusiikin lisäksi Handen taukomusiikki oli kiitettävää. Hän hoiti äänentoiston ja valot ammattitaidollaan. Erityiskiitos hänelle vaille kaksitoista tauolla soitetuista hitaista valsseista ja tangoista. Nyt oli jo tilaakin paremmin tanssia kuin aiemmin illalla. Aiemmin illalla luovutin hitailla valsseilla saman miehen toiselle naiselle, joka oli yhtä aikaa hakemassa häntä. Nyt sain tanssia hänen kanssaan sekä hitaat valssit että tangot, minkä siivittämänä kuutoyöhön jatkoin matkaa kotiin.  

Tanssimiseni sujui tänä iltana hyvin, kiitos useiden hyvien viejien. Tangot tuntuivat hyviltä. Pitkästä aikaa tanssin jenkat, polkat ja masurkat. Olin ajatellut ainakin jonkin niistä jättää väliin kaiken varalta. Mutta kun haut tapahtuivat osin ennen uuden kappaleen alkua, niin siinä seisoin tutun tangomiehen edessä, kun polkka pärähti soimaan. Onneksi olemme joskus tanssineet kerran polkan ja kun herra harrastaa kovasti tanssitreenejä, niin polkkakin oli kehittynyt oikein hyvään suuntaan. Vain tanssimalla opimme tanssimaan, itse kukin.

Tangon osalta sain myös uuden herran mieleisten tangoherrojen joukkoon. Olemme tanssineet monia muita lajeja, mutta tango on jäänyt väliin. Nyt ihan alkuillasta yllätyin hänen viennistään. Hitauteni kostautui myöhemmin illalla naistenhaulla tangon alkaessa soida. Menin sitten ulos ja siellä kohtasin herran, jonka kanssa on silloin tällöin tanssittu tangot. Viimeisestä tangosta on jo aikaa niin kuin on ensimmäisestäkin tangosta yli kahdeksan vuotta sitten. Hänen kanssaan tanssiessani sieluni saa rauhan. Niin se on ollut ja tulee aina olemaan.