22.09.2011 Peurungassa

Oli mielenkiintoista mennä kuulemaan Jukka Hallikaista, joka  minimaalisesti, taktisella pisteellä voitti Antti Ahopellon tangokuningas-kilpailuissa 2008. Minulle vain ovat jääneet mieleeni Seinäjoen tangomarkkinoiden erikoiset tavat valita kenet haluavat jopa viimeksikin. Ei se Hallikaisen syy ollut, että voitti ja minä taisin jättää ensi käyntini hänen tanssi-iltaansa pitkälle kevääseen kesän kilpailujen jälkeen. Kesän 2008 tangolaulukilpailujen jälkeen en ole antanut arvoa tangomarkkinoiden järjestäjille.

Mutta olenhan kuullut Hallikaista ja Monarkiaa myöhemmin jonkun kerran eikä heitä voi moittia. Oikein hyvää tanssimusiikkia esitetään. Monarkiassa soittaa Kultaisen harmonikan voittaja vuodelta 1999.

Illan solisti osasi antaa arvon tangoille, siitä suuri kiitos hänelle. Hän aloitti tangoilla Sinitaivas ja Punatukkaiselle tytölleni ja kiitoskappaleina Pyhätoimitus ja Satumaa. Oliko jotain tangoja siinä välillä, ainakin taukomusiikkina. Kaikki kappaleensa Hallikainen esitti hyvin, antaumuksella eli on hyvä esiintyjä, jolla on myös näköä ja kokoa. Viimeisen setin viimeiset kappaleet olivat upeat, toisen nimi unohtui, mutta toinen oli My Way.

Tanssimiseni oli tavanomaista, mitä kohdalleni tässä paikassa sattuu. Olisinko montakaan kappaletta hakenut herroja, jos olisi ollut naistentanssit. Mutta muutamien herrojen kanssa oli ihan ok-tansseja. Tuttu herra haki polkille, mistä myös orkesterille kiitos ja jivekappaleille. Hän on innokas tanssija molemmissa ja oli tällä kertaa daaminsa kanssa paikalla. Daami oli tainnut väsähtää illan tanssimisista - toisilla niinkin...  Kaksi vierasta herraa haki usealle kappaleelle. Toisen kanssa neljät parit ja toisen kanssa kolmet. Vanhempi ulkonäkötuttu herra haki bugille.

Enimmäkseen kuuntelin ja katselin lavaesiintymistä. Muutoin oli kaikki hyvin lavalla, mutta toisen Hallikaisen Kuurankukasta tehty chachaa-sovitus ei kuulostanut hyvälle soitettuna. Taukomusiikin aikana hetkeksi kohtasin soittokunnan ja solistin, joka jostain aiemmasta tapaamisestamme muisti mielipiteeni tangomarkkinoista. Aika parantaa haavani ja olen hiljalleen alkanut arvostaa Hallikaista esiintyjänä. Korvien väli hänellä on kunnossa, niin asiallinen ja sydämellinen hän on.