16.09.2011 Virtain Hiekkarannalla

Illan orkestereina oli Korsu ja Teemu Harjukari maalareineen. Korsulla oli ekapuolituntisellaan oikein hyvät hitaat valssit ja myöhemmin kauniit rumbamaiset kappaleet. Paljon oli tavallisia valsseja ja aloittivat myös joka settinsä valssilla. Ei siinä mitään, mutta erityisesti näissä valsseissa oli tosi hidas tempo ja ne olivat raskaita tanssia. Jos ne oli tarkoistettu kaikille Raatteentien käyneille,  niin miten he mahtoivat jaksaa ne valssit loppuun saakka.

Teemun ja orkesterin soitot olivat hyvät ja laulutkin. Oli monia tanssittavan hyviä kappaleita kuten kauniit rumbat ja illan toiset hitaat valssit. Heidän musiikillinen antinsa pelasti illan.

Tanssimiseni sujui paremmin kuin useimmiten on tässä paikassa onnistunut. Tanssin reilusti yli kaksikymmentä kappaleparia puoleen yöhön mennessä. Kysynnän ja tarjonnan lait kohtasivat, joskaan mitään ei tansseissa noussut erityisasemaan ja tangotaivaan porttia ei edes siintänyt silmissäni. Ehkä erään herran kanssa suunta olisi oikea, jos satumme vielä kohtaamaan.

Tanssiherrat olivat pääosin vieraita. Eräs tuttu pariskunta läntisestä Suomesta oli paikalla ja mukava tavata heidät silloin tällöin. Oikea tanssiherra oli myös kotipaikalta ja hänen  kanssaan bugit ja fuskut sujuvat. Illan alussa haki hyvin tanssiva vieras herra valssille ja pyysi seuraavallekin kappaleelle. Myöhemminkin hän haki tanssimaan mm. polkille, jotka sujuivat ihan hyvin.

Herroissa oli hyväraamisiakin, jolloin tanssiminenkin tuntuu hyvälle. Tangot menivät foksin askelilla. Tanssillisesti ilta oli ok, jos ei mitään syviä ilontunteita tullut mieleeni. Ehkä väki oli pääosin maan syvistä tanssiriveistä. Heistä, jotka pitävät tämänkin tanssipaikan pystyssä. Liikuntaa tuli kuitenkin sopivasti.