02.09.2011 Kuikan lavalla

Illan musiikista vastasivat Tomi Markkola ja Fernet. Levymusiikkia oli aluksi. Kello  21 aloitti Fernet osuutensa. Odotan aina heidän alkuvalssejaan ja edelleen oli toisena valssina Kielon jäähyväiset. Ne minä voisin laulaa basistin kanssa yhdessä Heidän tanssimusiikkinsa on hyvä, on aina ollut. Sopii hyvin musiikkimaailmaani.

Tomi Markkola, tangokuningas 1996, on yksi valovoimaisimpia tangokuninkaita eikä heitä ole monta, vaikka vuosittain heitä valitaan. Hänen syvä äänensä sopii tangoihin ja kaikkiin muihinkin kappaleisiin. Monet hänen kappaleistaan ovat minusta jo ikivihreitä. Niin kuin esimerkiksi Taivaskalliolla, Kipinä, Miehen tie ja kaunis hidas valssi Lähtöhetki. Hänen levytyksensä ovat mittavat ja kaikki niin hyviä. Kaiken lisäksi häntä on mukava katsella - tyylikäs ja komea mies.

Aluksi ei ollut ahdasta, mutta kun Tomi aloitti osuutensa, oli sitten jo sekalainen seurakunta paikalla. Niinhän se pitää ollakin - kaikkien on sovittava tanssipaikalle. Tanssijoita oli moneen lähtöön. Tanssituttuja herroja puuttui, mutta illasta tuli kuitenkin hyvinkin kohtuullinen tanssi-ilta.

Orkesterin alkuosuudella sain tanssia hyvät tangot ja perään nopeat jivet varttuneen herran kanssa, joka on jaloistaan hyvinkin ketterä. Tanssii paljon. Hitaita valssejakin oli illan aikana ainakin kaksi paria ja molemmat sain olla tanssimassa eri herrojen kanssa Toinen herroista vei hyvinkin persoonallisilla askelilla. Mukavaa vaihteeksi. Tavallisen valssin puolikkaan tanssin hänen kanssaan. Mitenhän jäi nopeammat kappaleet väliin. En tainnut edes löytää häntä herrojen joukosta.

Foksit, jivet ja tangot erään tutun kanssa ovat kehittyneet hyvään suuntaan. Se on ilo havaita. Kyllähän humppaa ja foksia tuli sujuteltua eri askelin vienneistä riippuen. Monen vuoden takainen hyvä tanssituttuni pääkaupunkiseudulta oli tanssikiertueella ja innostui kehumaan rumban seuraamistani. Kohteliaskin vielä on. Mukavaa hänen kanssaan on aina ollut tanssia. Vientinsä oli kyllä erityinen, persoonallinen, mutta niin rumbamainen. Joskus entisessä elämässäni, kun vielä etelän tanssipaikoissa kävin, tuli hänen kanssaan tanssittua ja joskus hänen taitotasonsa ylitti paljolti omani. Tanssikurssit sen taidon taitavat tehdä ja oma innostus. Mutta ei hän vie koskaan muutoin kuin parin ehdoilla.

Kuikan lavalla on yleensä mukava käydä, kun se on lähellä ja on ihan tyydyttävä kesälava, vaikkei nyt rantaa olekaan lähellä. Tälle kesälle tanssienpitäjä on tehnyt asiakkaita ja soittajia varten parannuksia. Niin sosiaalitiloissa, naisten/miestenhuoneet kuin orkesterin ja esiintyjien taukotilat ovat parantuneet.