02.10.2011 Kivistöllä

Illan orkesteria tulin ilomielin katsomaan ja kuulemaan. Channel Four kuuluu niihin orkestereihin, joiden tanssimusiikista pidän kovasti. Heidän musiikissaan soi rytmit selkeinä ja taidolla. Laulaa osataan ja erityisesti rumpalin ja kosketinsoittajan äänistä pidän kovasti. Kitaristi on jonkun kerran myös laulanut ja hänen tumma äänensä sopisi tangoihin, mutta niitä hän ei ole muistaakseni esittänyt. Usein koko joukon yhteenlaulu ja soitot saavat tunteen, että lavalla on iso orkesteri. He antautuvat työhönsä sielullaan ja sydämellään.

Ilta oli musiikillisesti ja myös tanssimisen puolesta erinomainen. Tunsin tanssineeni, joskin kuuntelin penkissä viimeisen puolituntisen. Rumpali oli jättämässä paikkansa toiselle rumpalille, joka on myös yksi parhaita rumpaleita. Sain katsella rumpalia varmaan viimeistä kertaa pitkään aikaan. Uusi rumpali on ollut jonkin aikaa muissa musiikillisissa tehtävissä. Viimeksi tulevan rumpalin näin muistaakseni vuonna 2007 Voimaorkesterissa, jolloin orkesteri voitti  SMORK-kilpailun ja myöhemmin kaksi kertaa 7:n seinähullun illoissa. Ja mikä parasta hän jatkaa hitaan valssin Sieluni soitto laulamista. Muutos orkesterissa taitaa kuitenkin olla "liukuva". Ehkä entistä rumpaliakin vielä jossain vaiheessa näkee Channelin keikoilla.

Tanssiväkeä ei ollut tuvan täydeltä, vaikka tanssiessa välillä tuntui, että “täyttä” on. Hyvät tanssit syntyivät,sillä tanssiväki oli osin taitavaa. Omaan tanssilajisaldoon kuuluivat polkat, jenkat, kahdet jivet, kahdet rumbat,  humppaa ja buggia eri versioin, chachaat, hitaita kappaleita, valsseja ja tangoja. Illasta jäi lämmin ja hyvä olo ja pientä haikeutta vuosien tutun soittomiehen viimeisestä illasta.

Illan aikana kuulin erään toisen orkesterin, minulle tosi mieleisen, taitavan kitaristin orkesterivaihdoksesta. Tätä vaihtuvuutta on ollut vuoden kahden aikana ja varsinkin viimeisen vuoden aikana kovin monessa orkesterissa.