13.11.2011 Kivistöllä

Aiemmin oli selvää minulle, että on odotettavissa hyvät soitot, kun Jaska Mäkynen ja Nelostie on paikalla. Nyt tiesin, että muutoksia on ollut orkesterin kokoonpanossa. Olipa lavalla myös sellaista, mitä en ole ennen nähnyt, sähkörummut. Kaipa helpot kuljettaa mukana, mutta jotain puuttui ja mielestäni paljon. Silloin kun aletaan siirtyä rummuissakin tällaiseen uuteen suuntaan, minä en tanssipaikalle enää tulisi.

Nelostiessä soitti aiemmin taitava basisti, ammattimuusikko kaupunginorkesterista. Hän myös lauloi oikein hyvällä äänellä. Mainittava on, että oli myös tanssija ihan varsinaisessa merkityksessä, jos hetken tanssilavallakin saattoi viivähtää. Vaihtuneeko väki miten usein orkesterissa, mutta nyt bassoa oli soittamassa entinen Noiser-orkesterin herra. Ihan hyvin hän soitti. Rumpumies lauleli ihan kohtuullisesti, kun Jaska ei itse ollut areenalla. Illan virkistys oli Reijo Taipaleen kesäiltojen haitaristi Jani Helenius, Kultaisen harmonikan voittaja 1998. Ei ihan yksyhteen mennyt kaikki hänen soittonsa muun orkesterin eikä solistin kanssa. Harmi, sillä hän on taitava soittaja ja Taipaleen mukana soitot kulkivat. Ehkä nyt ei oltu harjoiteltu yhdessä muiden soittajien kanssa.

Tanssiväkeä oli sitten paikalla. Tottakai, Mäkynen on tangokuningas vuodelta 1991. Hänellä on paljon kauniita kappaleita. Tässä vuoden 1991 tango. Illan aikana tanssin kohtuullisen määrän eri lajeja tuttujen herrojen kanssa. Vuorotuntihaku suo mahdollisuuden omiin hakuihin, jos ennättää. Nyt päätin ennättää enkä kuluttaa istumalla penkkejä niin kuin on liian usein tullut tehtyä. Pitäisi oppia ottamaan ilo irti sellaisena kuin sen olosuhteet suovat.

Taas oli paikalla eräs aiemmin rumpuja soittanut herra ja hänen kanssaan on ollut mielenkiintoisia keskusteluja tanssimusiikista. Niin oli nytkin. Kello kaksikymmentä on arvonta tanssilipun ostaneiden kesken. Sen jälkeen poistuin paikalta. Alkoi naisten vuoro hakea ja silmiini ei sattunut hakukohteita, joten kotiin oli helppo lähteä, kun musiikkikaan ja laulut eivät tällä  kertaa innostaneet jäämään.