20.11.2011  Kivistön työväentalolla

Olen ollut useamman kerran heidän tansseissaan, mutta kaksi kertaa aiemmin on ollut erityisen mieliinjäävät musiikit. Puolentoista vuoden takaa ja viime keväänä. Köpi Koski ja Projekti on hyvin tanssittava orkesteri.

Välillä on tanssinkin osalta mukava olla paikalla. Nyt oli. Toisinaan olen tanssipaikalla vain orkesterin takia, mikä ei sekään ole huono vaihtoehto.  Alkuvalssille en pitkiin aikoihin ole päässyt tässä paikassa, mutta nyt oli poikkeus. Kaakonkulman tanssiherra aloitti tuttujen daamiensa pyörittämisen hakemalla minut valssille. Vasta myöhemmin illalla oli tilaisuus tanssia hänen kanssaan hieman enemmän.

Miesten hakua oli ensimmäinen tunti ja vuorohaku toimi. Kaksi tuntia meni lähes kokonaan tanssien. Herrat haki ja itsekin tein parhaani. Oikein mukavia tanssihetkiä oli. Kolmannen ja neljännen tunnin aikana menohaluni hieman laantui ja istuin välillä penkissä esiintymislavan puoleisessa päässä kuulemassa ja katsomassa soittokuntaa.

Haitaristi soitti koko ajan. Saksofoni on upea soitin ja se kuuluikin lähes koko illan. Rumpali nousi välillä soittamaan trumpettia ja se kuulosti vielä hienommalta. Tuttuun tapaan kappale Il Mondo oli kaunis. Trumpettikappaleita oli useita, mutta Särkyneen toiveen katua ei esitetty nyt. Kansallisia tanssejakin sain hypellä ja varsinkin polkat ihan tutun herran kanssa olivat oikein hyvät. Koskaan emme ole siinä lajissa olleet yhdessä lattialla, muita lajeja kyllä olemme tanssineet. Yli yhdeksän vielä odottelin, että se kaivattu trumpettikappale olisi tullut. Miksihän ei. Ennen viimeisiä valsseja poistuin. Enää oli paikalla harvalukuinen tanssijajoukko.