09.12.2011 Jyväshovissa

Joulun alla ei pitäisi ravintolailtaan mennä, sillä pikkujoulukausi on parhaimmillaan ja osallistujat iloisimmillaan. Omegaa ja Eijaa pääsen nykyisin harvoin kuulemaan - esiintyvät useimmiten liikkuma-alueeni ulkopuolella. Muistoja ovat ne ajat ennen vanhaan, kun orkesterissa oli vielä Tomi ja hänen jälkeensä Anna-Liisa, haitariakin soittavat jäsenet. Silloin oli tilaisuus olla melko usein heidän illoissaan.

Nyt sitten ravintolaan menoni syy oli rumpali Esan instrumentaalilevy Dreamie ja tietysti pitkästä aikaa Omegan näkeminen. Levyn olin luvannut toimittaa muutamalle ihmiselle ja omanikin olin kai jo antanut jollekin, kun en sitä kotoa löytänyt. Harmi, ettei levyn kappaleita ole missään julkisesti kuunneltavana. Ne ovat hienosti tehtyjä ja osoittavat Esan taidot. Tai onhan niitä - aika monella orkesterilla niitä on taukomusiikissa ja kuulin, että tanssikursseilla olisi jossain opetuskappaleina.

Olin paikalla puoli kymmenen jälkeen. Levyt olivat soimassa ja pikkujouluväkeä tanssimassa. Orkesteri aloitti kymmenen nurkilla ilman puhaltajaansa, nuoriherra Hovia. Tanssittavaa musiikkia olivat kappaleet. Minua ilahduttivat tavallinen valssi Kielon jäähyväiset, basisti Rami lauloi sen, lienenkö ennen kuullutkaan hänen sitä laulavan ja Esan levyllä oleva, levyn nimeä kantava hidas valssi Dreamie.

Väki lisääntyi tunnin sisällä ja väkeä oli joka puolella seisoksimassa tai tanssimassa. Kaksi tanssituttua herraa oli paikalla ja illan alun orkesterimusiikin ja taukomusiikin aikana tanssin heidän kanssaan muutamat kappaleet. Sopi vielä hyvin tanssimaan hitaan valssin, chachaat, fuskua ja tangot.

Eija ennätti laulaa muutamia kappaleita ennen lähtöäni. Hän on aina ollut tyylikäs, mutta nyt hän näytti entistä paremmalta. Olikohan hoikistunut, jos nyt on aina ollut naisellinen kropaltaan, mustat kauniit saappaat ja muukin pukeutuminen tyttömäisen nuorekasta. Hänen laulunsakin tuntui paremmalta kuin aiemmin. Jotain hyvää varmaan on elämässään, mikä saa hänet hehkumaan.

En vain jaksanut olla kauempaa siinä tungoksessa, jossa ilonpitoa oli jatkunut aamukolmeen. Minä olin jo nukkumassa puolen yön jälkeen.