17.03.2012 Kartano Kievarissa

Minulla oli toinen viikonloppu menossa tanssipaikalla. Viikko sitten aloitin tämän vuoden iltariennot tässä lajissa. Lähiseudun tanssimahdollisuudet eivät ole runsaat. Haapamäen Suojalla olisi ollut Helmenkalastajat, yksi suosikkisoittokuntani ja Vaajakosken urheilutalolla ruuhkan olivat saanet aikaan Souvarit.

Pitkästä aikaa oli mahdollista nähdä Kari Piironen ja Caminito ja niinpä suunnistin Martin Kievariin. Ei ollut huono toinenkaan orkesteri. Karin siskonpojan Teemu Harjukarin orkesteri, Taivaanrannanmaalarit. Teemu laulelee hyvin, on iloinen esiintyjä ja soittokin kulkee kokemuksella. Orkesterissa on lisäksi taitava muusikko/lauluntekijä Olli Leppänen, jonka tekemiä kappaleita soi tänäkin iltana.

Caminito aloitti illan musiikit kahdeksalta, aluksi puolen tunnin osuus ja saman verran meni Taivaanrannanmaalareillakin. Sitten olivat tavalliset 45 minuutin osuudet kummallakin orkesterilla.

Illan alku on ollut aiemmilla käynneillänikin tässä paikassa samanlainen. Pariskuntavoittoista oli väki. Hiljalleen tulee lisää tanssijoita ja joukossa myös yksin tulleita. Kaiken kaikkiaan illasta muodostui hyvin ruuhkainen. Tanssisuunnat ja -taidot olivat moninaiset. Haettavia naisia oli varmaan kolme kertaa enemmän kuin miehiä. Vuorotuntihaku on tämänkin paikan mahdollisuuksia, jos on innokas ja jopa röyhkeä hakija. Koskee siis naistenhakua. 

Omia tanssilattialla liikkumisia kertyi viidentoista kappaleparin verran. Enempikin olisi ollut mahdollista, mutta heikko ja hidas hakutaitoni ei riittänyt. Paljon tuli katseltua ja enemmän vielä kuunneltua orkesteriesityksiä. Kari Piironen, tangokuningas vuodelta 1988  on edelleen yhtä upea laulaja kuin on aina ollut. Hänen kappaleensa ovat mukaansa tempaavia ja niin tanssittavan hyviä, ettei niitä vapaaehtoisesti viitsisi istua penkissä. Niitäkin vain sain välillä pelkästään kuunnella. Mutta hänen tangojaan sain tanssia ja illan huippu oli Punaisten lehtien parina hänen esittämänsä Öiset kitarat, ensi esitys. Sopi oikein hyvin hänen äänelleen. Caminiton rumpali spiikkaa persoonallisella tavallaan  orkesterin kappaleet ja hieno lisä orkesterin soittimissa on viulu, jota myös käytettiin.

Iloisen mielen sai aikaan eräs kookas herra, joka tangon lopussa kiitti sanoen, että oli mukava tanssia kanssani, kun olen omilla jaloillani. Sen taidon saa hyvässä opetuksessa ja oli ensimmäisiä tanssinopetuksen harjoitteita aikanaan. Karin lopetettua puolen yön jälkeen oli minunkin aika poistua. Hyvää musiikkia olisi ollut vielä puolitoista tuntia, mutta joskus sitten vielä olen tanssipaikalla alusta loppuun.