07.04.2012 Haapamäen Suojalla 

Ei ole kovin pitkä aika siitä, kun sanoin, ettei enää Korsun tansseja (silloin oli hyvin ruuhkaiset tanssit), mutta nyt ei oikein ollut vaihtoehtoja ja halusin olla illan vieraamman väen paikassa.

Jouduin ajoissa perille ja isossa invawc:ssä vaihdoin vaatteet. Siitä heti yläkertaan kahville. Tanssiseuran jäsenkortilla saa lipunmyynnissä kahvikortin pullineen. Yläkerrasta näkee alas tanssitilaan. Koko talo on tanssipaikaksi erityinen ja historiallinen nähtävyyskin.

Alkuillasta oli puoli tuntia levymusiikkia, oikein hyviä kappaleita oli valittu. Orkesteri aloitti  klo 9.00. Oma tyylinsä heillä on soittaa, niin se on ollut aina. Soittivatkin kyllä hyvin, paitsi tavallisissa valsseissa heillä tosi hidas tempo. Jalka siinä väsyy. Sota-ajan valssit ovat juuri niitä hitaita tavallisia valsseja. Kyllähän niitäkin tanssin.

Onneksi oikeita hitaita valsseja esitettiin kaksi paria. Ne tanssin kahden mieleisen ja taitavan herran kanssa. Toinen olikin vierailulla etelästä ja mukava on hänen  kanssaan tanssia muutenkin. Kantaa ryhdikkäästi itsensä ja sen mukaisesti myös vientinsä on tanssissa hyvä. Hän on hyvä tangon tanssija. Sain tanssia tauolla hänen kanssaan tangot ja ne olivat illan parhaat tanssit. Vienti oli kunnon askelilla ja hieman arkkutangoa mukana. Fusku sujui myös hänen  kanssaan. Toisen tutun herran kanssa tanssimme kahdet parit chachaata ja fuskut. Rumballe haki varttunut herra, joka osaa perusasiat lajissa. Toinen kappale ei oikein ollut rumbaa, joten vaihtoaskeleella se sujui. Herraa jäi kai vaivaamaan tanssimme, kun hän haki myöhemmin hyvärytmisille rumbakappaleille.

Muutamia ventovieraita herroja haki illan aikana ja lopummalla iltaa penkki kutsui minua ja istuksin monen kappaleen ajan. Vuorotuntihaku ei tarjonnut minulle enää mahdollisuuksia. Ilta kaikkineen oli silti hyvä tanssi-illaksi.

Tämä ilta oli kuulemma Korsuorkesterin viimeinen Suojan ilta. Kaksi jäsentä on jäämässä tänä vuonna pois ja lopettaneeko Korsu sitten kokonaan. Siitä ei ollut tietoa. Rauhallisella tiellä oli hyvä ajaa kotiin. Koko matkan täysi kuu kulki oikealla puolella tietä.