01.04.2012 Kivistön työväentalolla

Aprillipäivän iltatanssit olivat musiikillisesti hyvät. Orkesteri Haavemaa ja solisti Terhi Matikainen osasivat osuutensa. Rumpalilla oli hyvä ääni. Basistina soitteli veljensä. Kosketinsoittaja varmisti soitot. Mutta yllätys, iloinen sellainen, oli kitaristi, Teuvo Oinaan orkesterissa aiemmin soittanut nuori komistus ja ennen kaikkea oikea kitaravirtuoosi. Jatkossakin heitä kuullaan tällä kokoonpanolla ja myös lisäyksilläkin muissa merkeissä. Kesää odottelen ja heidän esiintymistään.

Terhi Matikainen puolestaan on kokenut esiintyjä ja osallistunut yhteen ja toiseenkin laulukilpailuun. Kauniisti lauloi ja varsinkin tangoista pidin. Hän on ollut esikarsinnoissa Seinäjoen tangolaulukilpailuihin. Äänestys on menossa netissä. Semifinaaliin pääsy edellyttää tuomarien lisäksi runsasta kansan äänestämistä.

Illan tanssini olivat entisen tapaan harvoja ja valittuja, lähinnä kysyntä ei kohdistunut usein minuun. Alkuvalssille haki Savon puolesta ollut tuttu herra, jonka onnistuin löytämään vasta naistenhaun lopulla. Jenkka sujui hyvin hänen kanssaan. Eräs myös tuttu herra haki humpalle ja chachaalle ja sain häntäkin haettua, vaikka oli kovin kysytty herra. Kaksi tangoparia tanssin, tutun kanssa ja ihan vieraan herran kanssa.

Vuorotuntihaku on täällä. Naistenhaulla kiinnitin huomioni siististi puettuun, itsensä kantavaan herraan, jota sitten hain mille kerkesin. Foksia se oli. Selvisi, että oli ollut kirkkotapahtumassa (sukulaisia kuulemassa). Tanssin  myöhemmin hänen kanssaan kaksi kappaleparia. Vienti oli illan parasta. Tavanomaiset reilut kymmenen kappaleparia tanssin illan aikana. Naistenhaut eivät saa minua kovasti yrittämään. Kohteliaisuus hauiksi ovat menneet, jos olen onnistunut kilpajuoksukisoissa voittamaan parempijalkaiset naiset. Että sitten tavoilleni poikkeavaa - melkein tanssitreffit syntyivät Varjokuva-iltaan pitkäperjantaiksi...