08.06.2012 Kuikan lavalla

Paikalla oli yksi harvoista tangokuninkaista, jotka ovat kantaneet kruununsa arvonsa mukaisesti. Teuvo Oinas on sellainen. Kiintotähti-orkesteri on tasokas orkesteri, jota myös mielelläni kuuntelen. Paikassa oli myös niitä, joita en voi sietää - itikoita. Niitä sain kyllä huiskia pois jaloistani ja vähän muualtakin.

Illan ensimmäinen tunti oli levymusiikkia, jonka laatija on orkesterin kosketinsoittaja/haitaristi/laulaja Pepe. Hän tuntee tanssijoiden tarpeet, kun itsekin tanssii mielellään ja vielä taitavasti. Tangoa, hidasta valssia ja chachaata sain osalleni levymusiikin aikana. Hyvin olivat viejät tutustuneet lajien askeliin ja mukavaa oli tanssia. Naisia oli taas enemmistönä ja pariskuntia. Harvalukuiset herrat hakivat kovasti vain mielitiettyjään. Ei siinä auttanut eturiviin asettua.

Orkesteri aloitti klo 21 ja myöhemmin Oinas liittyi mukaan. Hän taisi aloittaa osuutensa keskellä settiä. Kun naistenhaku alkoi klo 23 ja orkesteri ilmoitti, että miehet saavat vielä hakea masurkalle, niin naiset olivat jo aloittaneet hakunsa. Tuntui siltä, etten jaksa osallistua vilkkaaseen hakuun ja poistuin paikalta.

Mutta ennen naistenhakua orkesterin parin tunnin aikana oli ollut mieleisiä tansseja ja herrojakin. Mukavat jivehumpat plus kävelyhumpat. Toiset humpat myös olivat hyvät ja varsinkin se levyltä tullut Beritin humppa Armaani on kuin huhtikuu. Fusku/jiveä kertailtiin kookkaan herran kanssa, joka yleensä ei hae minua. Tällä kertaa oli ajatellut toisin. Hänelle tanssi on ollut kovasti opettelua ja hyvin on edennytkin. Tuttu arkkutangoa harrastava herra haki kauniille hitaalle - voisi sanoa olleen vaikka slovarirumbaa... Ilo on tanssia hänen kanssaan. Tangot paikan isännän kanssa korvasivat hitaat valssit smileyTanssijan kroppa hänellä on ja siksi vienti tuntuu hyvälle.

Eräs tansseissa paljon käyvä herra haki ennen naistenhakua foksille ja hänellä on tapana puhua koko ajan, mutta siihenkin olen kai tottunut. Taas kuuntelin millaista on väki missäkin tanssipaikalla. Tosihan on ettei nuoria ollut juuri nyt paikalla. Iästään huolimatta häntä miellyttävät nuoret naiset - ketäpä miestä ei. Kuuntelulle jäivät orkesterin hitaat valssit ja tangot, jotka eivät olleet kotimaista laatua. Hienoja kappaleita. Polkat onnistuivat myös hyvin. Viejä on yksi mieleisimpiä polkan tanssijoita - osaa polkan rytmitykset ja käännökset oikein.

Paikalla oli kauempaakin tanssijoita. Kuka minnekin menossa tai jostain tulossa. Eräs heistä haki hitaille, joiden persoonallinen musiikin tulkinta oli tanssi-illan ilon hetkiä. Fuskulle haki myös etelän herra, joka tunnisti minut vuosien takaa joltain tanssipaikalta. Minä olin unohtanut.
Liikuntaa oli tullut tälle illalle riittämiin ja niin mielelläni kuin olisin kuunnellut solistin toisen osuuden, niin naistentunnin alkaessa lähdin nukkumaan. Joskus vain näin oli parempi.