02.06.2012 Haapamäen Höyryveturipuiston ilta

Täällä on yleensä kansan syvät rivit paikalla, jos tanssiväkeä nyt voi lajitella. Kaikki ovat tulleet tanssimaan, jotkut illanviettoon tai tuttujaan tapaamaan. Ne jututkin sitten saattavat tapahtua keskellä tanssitilaa, mikä lattialla eteneviä hieman haittaa. Olihan meitä orkesterin fanejakin läsnä jokunen. Musiikki-isäntä Oiski soitti illan alusta reilun tunnin ajan levyjä. Hyvin hän valitsee tanssikappaleet. Varjokuvalla oli illan aikana soittoajat 45 minuuttisia ja noin puolen tunnin tauot. Ilta päättyi puoli kaksi. Minä selvisin pois ennen viimeisiä valsseja.

Orkesteri soitti viimeisen osuutensa kuin uransa alkuajoilla. Kitaramusiikkia, nopeaa eri lajeja ja väki oli innoissaan. Minä kaipasin lopuksi hieman tunnelmallisempaa, mutta kaikki muut olivat soittajia myöten tyytyväisiä. Mutta kuului illan aikaan, varsinkin aluksi ja myöhemminkin monen monta kappaletta vanhoilta levyiltä. Niistä minä pidin nyt  ja pidän varmaan aina. Polkat Varjokuva on osannut soittaa aina rytmeillä ja nopeudella, joista pidän. Ennätti siinä nauttimaan menosta eikä tarvinnut olla henkihieverissä niin kuin liian usein tapahtuu joidenkin orkesterien soittonopeudella.

Muutamien herrojen kanssa illan tanssit tapahtuivat, siltä osin ihan hyvät tanssit. Ei haittaa vaikka samojen kanssa tanssin useita kappaleita. Paljon oli tavantanssijaa ja suunnatkaan eivät usein olleet selvät. Lopummalla iltaa seurasin ääni/valomiehen työskentelyä ja varsinkin rokkien ja nopeiden kappaleiden sarjalla oli ihailtavaa katsella valojen leikittelyä lavalla. Nappuloita käyttää hän joka osaa - kaikilta ei taida onnistua niin hyvin. Pientä showtakin oli lavalla, mutta ei kovin usea tanssija sitä huomaa. Ehkä Apache-kappaleen esitys olisi ollut tehokkaampi, mutta tänään sitä ei kuulunut.

Hidas valssi Yö katseessasi kuuluu minun valikoimassa lajinsa parhaimmistoon. Sitä en tainnut edes tanssia, kun mieluummin istun ja kuuntelen kuin olen huonossa viennissä. Jenkat katselin, mutta onneksi ne polkat tanssin ja kaikkea muutakin illan aikana. Mutta sää ei suosinut. Kylmää oli ja tanssien lämpeni. Väkeäkään ei ollut pilvin pimein. Ehkä juuri osin säästä johtuen ja monista juhlatapahtumista samalle illalle. Minulle on juhlaa kun saan olla Varjokuvan tansseissa vaikka vain kuulemassa. Sisäinen minäni saa mitä se kaipaa.