11.07.2012 Syvälahden lavalla

Se on se lava, jota aikanaan mainostettiin nuorten sinkkujen kohtaamispaikkana. Kun tarkemmin katselin sinkkuudesta ei voi nykyaikana arvioida ketään, mutta nuorta väkeä oli runsaasti. Varsinkin naisia. Nämähän olivat ne tunnetut keskiviikkoillan naistentanssit.

Minut tänne sai tulemaan eräs varttunut herra, jonka piti olla paikalla. Kuulinkin sitten, että hän oli muuttanut mieltään tanssikiertueellaan. Oli kuulemma osunut Kuikan lavalle, kai. Se olisi ollut minuakin paljon lähempänä kuin tämä Syvälahden lava. Oli paikalla nyt muitakin, jotka odottivat hänen tuloaan - olihan meitä tuttuja tavallaan kutsuttu paikalle… Minuun tieto hänen poissaolostaan sai aikaan vähemmän hyvän olon.

Kun paikalla oli kaksi hyvää orkesteria, niin lipun maksaneena sain itseni vakuuttuneeksi, että ainakin jonkin aikaa olen paikalla. Tungoshan oli valtaisa. Naisten hakurivi kuin paksu muuri. Niinpä asetuin orkesterin puoleiseen päähän penkkiriviä ja kuulolla siinä olin. Harvoja olivat hakuni. Herroilla riitti valintaa vuorollaan. Vaikka kolme olisi vienyt yhtäaikaa parketille. Kahdet hitaat valssin tanssin. Hidasta foksia pitkän erittäin tanssitaitoisen herran kanssa. Entisen elämän tanssiherran kanssa hyvä chachaa. Entisestä elämästä myös tuttu foksaaja haki. Hitaan valssin taitajan kanssa jotain vaihtoaskeljuttua tanssimme. Ahtaus vähensi tanssin iloa koko ajan.

Niinpä varsinaisen miestenhaun alkaessa klo 23 oli aikani palata kotiin. Pihamaalla oli autolle mennessäni mielenkiintoinen juttuhetki soittomiehen kanssa tanssista, lavatanssikulttuurista ja lavojen tulevaisuudesta ym. tanssiin liittyvästä. Hän oli huomattavasti positiivisempi tulevaisuuden suhteen kuin minä.

Molemmat orkesterit olivat erinomaisen hyviä. Myrskytuuli on jäänyt vähemmälle tanssi-illoissani pelkästään sen takia, että liikkuvat muilla mailla. Hurman olen saanut kohdata jo useampia kertoja.
Tuollaiseen ruuhkaan, missä olin,  en halua ihan pian itseäni saattaa ja pelkästään miehen takiawink Terveisiä vaan Isännälle - hänellä oli varmaan syynsä muuttaa äkkiä tanssipaikkaa. Olisi ollut mukava tavata edes kerran vuodessa...